POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Granqvist räds inte Vitryssland: "Ganska bra bild av hur de agerar"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Vitryssland väntar för Sverige.
Ingen lätt match, enligt lagkaptenen, som dock är hoppfull.
- Känns som om vi har en bra bild av dem, säger Andreas Granqvist.

Efter det sista träningspasset inför VM-kvalet Sverige-Vitryssland så kom beskedet att Victor Nilsson Lindelöf är osäker startande. Mittbacken stukade foten i torsdags, men Andreas Granqvist tror inte det stör Sverige om Benfica-backen inte kan spela.

- Vi har spelat mycket ihop och vi vet hur vi ska spela ihop men det är bra konkurrens i truppen och vi har Pontus Jansson och Filip Helander. Jag har spelat med båda och det har gått bra. Det handlar om kommunikation, säger Andreas Granqvist.

Även om Vitryssland har många spelare från sin inhemska liga och dessutom har bytt förbundskapten anser Andreas Granqvist att spionen Jonas Thern gett tillräcklig information. Så det påverkar inte honom så mycket att man inte vet så mycket om motståndet.

- En del men inte så mycket. Vi har en ganska bra bild av hur de agerat tidigare och jag tror inte de ändrar så mycket även om de har bytt förbundskapten. Känns som om vi har en bra bild på dem.

Andreas Granqvist betonar att man ska ha respekt för motståndet och att det inte finns givna segrar:

- Vi har fått se bilder och video på dem och det är en bra motståndare. Vi har sett dem mot Frankrike och de har varit bra och kanske inte fått så många poäng som man borde ha fått. Vi har hemmaplan och ska ta tre poäng men måste vara beredda på deras styrkor. Vi vet att de är starka på fasta och det är viktigt att inte ge dem några ytor i kontringar.

Inför VM-kvalet på lördag har allsvenskan överskuggat landslaget medialt men Granqvist som enbart gör en kort presskonferens på hela veckan säger att han inte är inblandad i det beslutet.

- Jag kan gärna göra både presskonferens och mixed zon, men det är ingen diskussion som jag är med i med Niklas (Bodell).

Lagkapten Granqvist är glad över att SvFF:s prissänkning inför VM-kvalet gett resultat:

- Det var en omställning efter Kim (Källström) och Zlatan (Ibrahimovic), det visste vi om, men vi har visat att vi byggt upp något och har en glädje i gruppen och i spelet. Det är sålt 30 000 biljetter och det är ett tecken på att det finns intresse hos svenska folket för landslaget och det är skoj.

Att landslagskompisen Viktor Claesson kommit till Granqvists klubb Krasnodar var ingen tillfällighet:

- Det var jag som värvade dit honom, jag visste att han var duktig. Vi behövde en tia och han har kommit in otroligt bra och gjort många poäng redan från start.

Se hela presskonferensen i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-24 kl 12:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå