POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Granqvist sågar bengaler: "Helt oacceptabelt att det tänds"

Foto: Bildbyrån.

STOCKHOLM. Efter derbyt sågade flera stjärnor bengalerna.
Nu går också Andreas Granqvist hårt åt användandet.
- Det är helt oacceptabelt att bengaler tänds, säger han.

Innan söndagens derby mellan Hammarby och Djurgården kastades en bengal från Dif-klacken och in på en familjeläktare och på måndagen meddelade polisen att det finns åtta målsäganden i ärendet, varav två barn.

Direkt efter matchen var flera av spelarna, som Andreas Isaksson, Johan Wiland, Jonas Olsson och Erik Johansson, väldigt kritiska mot användandet av bengaler.

- Det är skit. Katastrof. Bengalerna ska bort bara, så är det. Det måste ta slut, sa Isaksson.

- Klubbarna måste verkligen, verkligen fördöma och ta ställning starkt mot det, sa Olsson.

En annan som tidigare har varit väldigt kritisk mot bengaler är landslagets lagkapten Andreas Granqvist. När landslaget samlades på måndagen berättade han att hans åsikt också är att det ska vara totalstopp för bengaler.

- Ja det är min åsikt. Det är enkelt eftersom det är förbjudet. Då är det för mig helt oacceptabelt att de här personerna får göra det. Det kan vara fint, men att kasta en bengal som är så varm in på en läktare där det sitter barnfamiljer, det är för mig helt oacceptabelt. Det kan inte vara många vett i skallen på den personen som kastade den, säger Granqvist.

- Jag hoppas att man får stopp på det här och att politikerna, polisen ser till att det inte ens får förekomma i svensk fotboll.

Ni är många spelare som är kritiska till det?
- Det är klart att vi spelare kan höja rösten och jag gjorde det i Helsingborg och nu gjorde Isaksson och flera andra samma sak. Sedan är det inte bara upp till klubbarna för det är inte så enkelt, straffen är ju… ja det finns ju inga straff egentligen. Kollar man på England så är straffen extremt mycket hårdare, man ska vistas på en polisstation innan matcherna så att det är helt omöjligt för de här personerna att vara på arenorna. Så det krävs ett större åtagande av politikerna och polisen och klubbarna tillsammans, ett samarbete som inte finns i dagsläget.

Är det personerna snarare än bengalerna?
- Ja så är det ju. Det är personerna som är problemet och om personerna inte är på arenan så kommer inte bengalerna att tändas. Det kanske är max 20-30 personer som tänder bengaler och om man inte har personerna på arenan så kommer det inte finnas.

De flesta går på fotboll för att se er spela – hur ser du på att era röster inte når personerna som tänder bengaler?
- Jag vet inte hur mycket röster som har höjts innan, men nu efter derbyt tyckte jag att det var väldigt tydligt när flera starka spelare som Isaksson, Wiland, Jonas Olsson och Erik Johansson gick ut. Det är ett bra steg. Jag gjorde det i Helsingborg efter vårt derby mot Landskrona. Man måste ta hänsyn. Det är ju barnfamiljer och äldre som lämnar arenan när det tänds på grund av att det är obehagligt. Det är inte okej.

- Det är sponsorer som vägrar gå in och sponsra, något jag själv har varit med om i Helsingborg, man vill inte gå in och sponsra så länge bengaler förekommer. Så det krävs ett större åtagande av klubbarna men också av politikerna och polisen. Alla måste hjälpas åt för att hitta en lösning så att de här som tänder bengaler slutar med det. Det är olagligt och då är det ju så. Så länge det är olagligt så ska det inte förekomma på arenorna och då måste vi få ett slut på det.

Publicerad 2018-09-03 kl 19:23
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto