POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Granqvist värderar segern högre än Guldbollen: ”Största jag har varit med om"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Mexiko-Sverige i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

JEKATERINBURG. Andreas Granqvist vann Guldbollen 2017.
Men segern mot Mexiko slår högre.
- Det här är det största jag har varit med om, säger han till Fotbollskanalen.

Andreas Granqvist hade ett fantastiskt 2017 då han vann Guldbollen och ledde sitt lag i bragden på San Siro. Men 3-0-segern mot Mexiko slår högre.

- Jag hade ett ok 2017 också med att slå ut Italien i play off och vinna Guldbollen. Men att få stå här i dag som lagkapten för svenska landslaget, att gå vidare från den här tuffa gruppen, det är det största jag har varit med om, absolut. Vinna den här gruppen där världsmästarna var med. Det känns väldigt bra. Det finns inget större än att spela ett VM och jag känner en otrolig stolthet och hoppas att vi kan fortsätta på den här vägen och ta oss vidare till nästa runda, säger han till Fotbollskanalen.

Är detta bästa genomförda matchen du har varit med om?
- Vi hade Italien i två matcher. Där genomförde vi första matchen på hemmaplan väldigt bra med 1-0. Sedan andra matchen spelade vi på resultat och stängde till. Här i dag är vi tvungna att vinna, det är lite annorlunda.

- På det sättet vi genomförde matchen, vi är fortfarande väldigt bra defensivt, vi släppte inte till mycket chanser, och sedan har vi många bra chanser. Så hur vi agerade i dag är nog det bästa jag har varit med om i ett så utsatt läge. Vi gjorde det väldigt, väldigt bra. Vi var väldigt trygga och fick äntligen sätta dit några mål, för det har varit lite snack om att vi inte gör så mycket mål. Vi kunde visa att vi är bra defensivt men också bra offensivt.

- Vilket lag det här är, att vi gör det tillsammans. Vi var otroligt besvikna efter Tyskland, släppte in ett mål i 95:e minuten. Men vi som lag kom tillsammans och sa att vi har allt i egna händer, och så gör vi en jättematch. Vi är verkligen värda den här segern. Vi vann med 3-0 och kunde ha gjort fler mål. En riktigt bra känsla i hela laget, inte bara de elva som spelar utan hela gruppen.

Publicerad 2018-06-27 kl 21:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå