Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Granqvist vill till en större liga

Mot Holland lär Andreas Granqvist starta i den svenska elvan. Här är några snabba frågor till Sveriges just nu mest omtalade mittback.

Andreas Granqvist om ...

...förbundskaptenen Erik Hamrén uttalat säger att han i dagsläget är förstavalet att ersätta Olof Mellberg mot Holland:
-Jag har känt mig som nummer tre under Erik, bakom Olof och Daniel (Majstorovic). Vi har haft positiva samtal och han tycker att jag närmar mig och utvecklas. Jag känner mig mer delaktig i landslaget nu än tidigare.

...Groningens succé i holländska ligan i höst:
-Vi har bytt tränare och spelsystem. Förra året var vi väldigt ojämna, nu har vi en högre lägstanivå. Vi spelar 4-2-3-1 som Sverige och är mycket mer kompakta som lag centralt i banan.

...varför han tackade nej till både Nürnberg och Lecce i somras?
-Jag kände att jag inte ville komma till lag som måste kriga för att hålla sig kvar i ligan. Jag vill utveckla mitt offensiva spel eftersom jag ser mig som en spelande mittback. Inte bara ägna mig åt det defensiva jobbet.

...om nästa steg i karriären:
-Jag var ganska öppen med när jag åkte hit till Groningen att jag ser det som ett mellansteg. Det är fortfarande min ambition att ta mig till en stor liga och det vet klubben om. Kommer det något intressant efter säsongen är jag sugen på att testa mina gränser.

...om misslyckandet i Wigan.
-Jag var 21 år, då är det svårt att tacka nej till Premier league. Det var en bra erfarenhet och jag ångrar ingenting.

...om chanserna mot Holland:
-Jag tror vi har stora chanser att vinna matchen i Amsterdam. Holländarna är nog lite övermodiga och tror att de ska vinna gruppen lätt. Kryss är inte fel innan matchen, sedan får vi se hur spelet utvecklar sig. Jag och alla andra spelare går alltid in för att vinna varje match. De är favoriter, men jag tror inte att det är så stor skillnad mellan lagen som många får det till.

TT

Publicerad 2010-10-04 kl 15:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons