POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Granqvists besked - fortsätter i Blågult: "Väldigt nöjd och trygg"

Foto: Bildbyrån/Instagram.

Andreas Granqvist ville fundera över sin framtid i Blågult.
Nu meddelar landslagskaptenen att han fortsätter till EM 2020. 
- Jag känner mig väldigt nöjd och trygg med beslutet, säger han till Fotbollskanalen. 

Sveriges landslagskapten Andreas Granqvist, 33, ville efter sommarens världsmästerskap i Ryssland avvakta med besked om framtiden i det svenska landslaget. Efter söndagens seger mot Jönköpings Södra, så uttalade mittbacken sig däremot för HD om att han närmade sig ett beslut efter en tids betänketid och att det skulle komma i veckan. 

Därefter meddelade han i dag på Instagram att det blir en fortsättning till EM 2020.

"Resan går vidare till EM 2020", skrev han på sitt Instagram-konto.

Granqvist funderade länge på att sluta, men berättar att han bland annat blev övertygad av svenske förbundskaptenen Janne Andersson, men även av tidigare landslagsanfallaren Henrik Larsson om att fortsätta i landslaget.  

- Jag ville verkligen landa efter VM och tänka igenom beslutet ordentligt, så att det inte skulle vara något jag ångrar i efterhand. Jag pratade därefter med Janne några dagar efter VM, där han var ganska tydlig med att han ville ha kvar mig och fortsätta med vårt samarbete, vilket betydde mycket för mig att få fortsätta att vara lagkapten i nästa kval, säger han till Fotbollskanalen. 

- Det fanns även lite olika åsikter från familj och vänner, men jag pratade också med "Henke", som tidigare var i min situation och det var intressant att få höra hur han tänkte. Vi bollade fram och tillbaka och landade i att jag inte är färdig. Jag hade sedan en bra träningsmatch med HIF och sedan mot J-Södra, där jag kände att jag fortfarande brinner mycket. Det är fantastiskt roligt att spela i landslaget och att få vara med och ta oss till ett EM-slutspel känns helt rätt för mig, fortsätter han. 

Var samtalen med Janne och Henke avgörande för ditt beslut?
- Ja, det kan man väl säga, men även min familj såklart. Det betydde dock framför allt mycket att Janne var så tydlig med det. Jag känner mig inte helt klar och att få de här pauserna, där jag får spela på den högsta nivån för att sedan komma tillbaka kommer att göra mig gott. 

Hur nära var det att du valde att sluta i landslaget?
- Det är svårt att säga i procentsatser, men det är klart att samma dag, så var man kanske närmare att hoppa av, men jag ville inte ta ett förhastat beslut. Jag ville ta min tid för att landa efter VM och känna av hur jag ska göra nu. Jag känner mig väldigt nöjd och trygg med mitt beslut, säger han.  

- Det är därför jag inte ville stressa fram ett beslut, då man kan känna mättnad och så när man väl lämnar bubblan (VM). Jag ville landa och tänka igenom beslutet med folk runt omkring mig. Jag är otroligt laddad på att fortsätta på den här vägen med Janne (Andersson) och Peter (Wettergren). Vi har hittills gjort det väldigt bra tillsammans med hela landslaget, fortsätter han. 

Han anser inte att kombinationen mellan spel i superettan och landslaget är ett problem. 

- Jag känner med min erfarenhet, rutin och ålder att jag är på toppen av min karriär, så det är inga bekymmer med det. Det är skickliga fotbollsspelare i landslaget och bra träningar innan matcherna, så det är inga bekymmer. 

Efter att han gick ut med beslutet, så fick han även glada tillrop från lagkamrater i landslaget. 

- Jag har fått en del sms och samtal från laget. De tycker att det är roligt att jag ska fortsätta och en del spelare uppskattar väl det man gör och vill att jag ska vara kvar, säger han. 

Han ser nu fram emot höstens spel i Nations League och nästa års EM-kval. 

- Jag har inte riktigt kopplat vad det innebär, men om vi vinner gruppen, så har vi ju stora möjligheter att ta oss till EM. Det gäller att gå in i matcherna med en bra inställning och det är ett bra test för oss. Vi ska göra vårt bästa för att vinna. 

Resan går vidare till EM 2020 @swemnt

Ett inlägg delat av Andreas (@granqvistandreas)

Publicerad 2018-07-30 kl 12:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå