Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Grekisk media: Berg missar VM-kvalet mot Frankrike

Foto: Scanpix

Marcus Berg skadade sig under torsdagen.
Nu skriver grekisk media att han blir borta 10-15 dagar och därmed missar Sveriges VM-kvalmatch mot Frankrike.
- Jag har inte hört något än, men jag befarade det här, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren till Fotbollskanalen.

Det var i torsdagens Europa League-match mot Standard Liege som Marcus Berg ådrog sig en skada i baksida lår. Landslagsanfallaren skulle röntgas under fredagen och nu skriver grekisk media, däribland sdna.gr och sport-fm.gr, att de första rapporterna om Berg säger att han kommer missa Sveriges viktiga VM-kvalmatch mot Frankrike den 11 november.

Stormötet med Olympiakos i helgen kommer Berg få stå över och enligt grekisk media är det till och med osäkert om 30-åringen kan spela mot AEK Aten den 20 november, efter att landslagssamlingen är över.

Enligt grekisk media kommer Berg nu resa hem till Sverige för att undersökas av landslagets läkarteam.

När Fotbollskanalen når landslagets assisterande förbundskapten Peter Wettergren har han inte fått någon ny information kring Berg efter röntgenundersökningen.

- Han skulle höra av sig till oss efter undersökningen men jag har inte varit anträffbar på telefonen förrän nu så jag har inte hört något än. Men jag befarade det här, om det nu stämmer, säger Wettergren och hänvisar vidare till förbundskapten Janne Andersson.

Marcus Berg är given i svenska landslagets anfall och har gjort åtta tävlingsmål hittills för Panathinaikos den här säsongen.

Själv säger han följande till SVT om skadan och möjligheterna till spel mot Frankrike:

Det är klart att jag är orolig. Jag har ont när jag går.

Under fredagkvällen uppgav grekisk media att Berg blir borta 10-15 dagar. Anfallaren ska vara på väg till Stockholm för undersökning.

Publicerad 2016-11-04 kl 20:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER