Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Guidetti: "Gör du inte mål mot Luxemburg - då får du kritik"

Foto: Scanpix

John Guidetti hyllade sig själv efter 1-0-segern mot Luxemburg, men kritiserades i media och petades till matchen mot Bulgarien.
Om du inte gör mål mot Luxemburg som anfallare, då kommer du få kritik, säger Guidetti nu till Café.

I sitt senaste nummer har tidningen Café intervjuat anfallaren John Guidetti. I intervjun berättar Celta Vigo-svensken om sina tankar kring hans situation i landslaget.

Den förra landslagssamlingen lämnade Guidetti genom att rusa igenom den mixade zonen. Han stannade aldrig för att prata med någon journalist, efter att ha blivit petad mot Bulgarien. I matchen innan dess blev han mållös i 1-0-segern mot Luxemburg och efteråt hyllade han sig själv genom att säga att det var hans bästa A-landskamp någonsin, samtidigt som han fick kritik i media för sin insats.

För Café berättar 24-åringen att kritiken ändå var väntad.

- Om du inte gör mål mot Luxemburg som anfallare, då kommer du få kritik. Och jag vet att jag är en spelare som det skrivs mycket om. Gör jag mål kommer det stå mycket positivt. Om det är en match där det är tuffare att göra mål, vi bara vinner med 1–0 och det är vår högerback som gör mål, då kommer jag få skarp kritik. Det vet jag, säger Guidetti till Café.

Guidetti säger sig inte vara orolig över att det kan bli mycket press på honom om han står för några sämre insatser i landslaget och det samtidigt dyker upp nya anfallare som blir aktuella för Janne Andersson.

- Det står om mig varje vecka i tidningarna om jag inte skulle göra mål, även om andra heller inte gör några mål. Jag kan vara bäst på planen men om jag inte nätar kommer det stå direkt på alla hemsidor. Trots min ganska unga ålder har jag levt länge med den pressen. Vad andra tycker om mig kan jag inte gå omkring och tänka på. Vad man kan kräva är att jag ger 110 procent för mitt land och för mitt lag. Om någon säger att jag inte brinner för att spela för Sverige, då kan de ringa mig direkt så får vi prata om det. Men om vi får fram ännu bättre unga spelare som är med och krigar, så jättekul. Bra för svensk fotboll. Alltid kul och bra med konkurrens.

I kväll möter Sverige Ungern i en träningslandskamp och den sänds i TV12. Sändningen startar klockan 19.00.

Publicerad 2016-11-15 kl 10:17

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER