Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
40v

Guidetti hyllar Anderssons val: "Alla känner en delaktighet"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Janne Andersson följer mönstret från Portugal och Ungern.
Mot Norge roterar Sverige kraftigt - vilket gillas av spelarna.
- Alla känner en delaktighet och det är otroligt viktigt, säger John Guidetti.

Efter Sveriges knallseger mot Frankrike i VM-kvalet väntar under tisdagen träningsmatch mot Norge på Ullevål i Oslo. Janne Andersson förväntas rotera kraftigt i laget då fyra spelare lämnat truppen (Marcus Berg, Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Robin Olsen) och gått på semester och ytterligare spelare som satt på bänken senast ska få visa upp sig.

Just metoden att byta ut i princip hela startelvan var något som Janne Andersson gjorde även till träningslandskamperna mot Portugal och Ungern. 

Spelarna i landslaget är positiva till förbundskaptenens arbetssätt.

- Det gick bra båda de gångerna och det visar på styrkan vi har i truppen. Vi har väldigt många duktiga fotbollsspelare, vi byter hela laget och vi slår de som vann EM. Det känns okej, säger John Guidetti.

Han menar att systemet förbättrar lagsammanhållningen: 

- Alla känner en delaktighet och det är otroligt viktigt att alla känner den här gemenskapen. Det krävs en hel trupp, jag tror att vi har åtta spelare som är avstängda med en varning till, så vi kommer att behöva hela truppen och vi kommer behöva att alla spelare är fräscha och delaktiga Det tycker jag man ser också under matchen, då springer hela bänken ut för att fira. Vi är en trupp, vi är en gemenskap. Det är inte bara de elva som gör det eller Ola som petar in den. Det är en lagvinst och det är hela vägen ner från fysioterapeuten till den som petar in bollen till fansen. Det är superviktigt att bygga den här gemenskapen.

Även Emil Krafth, som ser ut att gå in till höger i backlinjen, är positiv till att man skiftar på så många positioner.

- Det har varit en lång säsong och att låta någon som spelade mycket mot Frankrike även starta mot Norge när det varit lite vila mellan matcherna, det är bara dumt. Jag tycker att han gör rätt som säger att alla ska få speltid.

- Det är en chans för mig att visa upp mig. Det ser jag fram emot.

Hur långt efter Mikael Lustig känns det som att du är?
- Det vet jag inte, det får du egentligen fråga Janne om. Men jag tror att jag är och nafsar honom i hälarna i alla fall.

Matchen mellan Norge och Sverige visas på TV4 under tisdagen.

Se nyheterna med målen från matchen mot Frankrike i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-12 kl 11:07

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER