Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Guidetti hyllar Zlatan trots alla kängor han fått: "Vi känner varandra bättre nu"

Foto: Scanpix

Zlatan Ibrahimovic uppges sluta i landslaget efter EM. Nu hyllas han av John Guidetti - trots alla kängor han har fått genom åren.
- Vi känner varandra bättre nu, säger Guidetti

I fredags hade DN uppgifter om att Zlatan Ibrahimovic slutar i landslaget efter EM och efter det har han hyllats av sina lagkamrater i landslaget som har pratat om stjärnans stora betydelse för landet och för laget. En som Zlatan genom åren har skickat flera kängor till är John Guidetti och bland annat menat att det borde snackas mindre och spelas mer. Nu menar Guidetti att relationen har blivit bättre.

Hur ser du på uppgifterna om att Zlatan slutar?
- Om han slutar är det ju fantastiskt tråkigt. Nu vet jag ju inte om det är så. Han är en enorm tillgång till vårt land och en enorm tillgång till det här laget. Alltid tråkigt när sådana spelare slutar. Men självklart hoppas vi alla att det inte är så. Det hoppas nog hela Sverige, säger Guidetti.

Om han slutar blir en plats öppen?
- Jag ser det inte så. Jag är lite patriotisk av mig. Jag föredrar när han är på plan och inte utanför. För jag vill att Sverige ska ha framgång. Jag krigar hellre om den platsen bredvid honom än att han inte finns i laget.

Hur inspirerande har det varit att jobbat med Zlatan?
- Det ska jag inte sticka under stol med, det var en dröm. Det var en kille man såg upp till när man växte upp. Man hejade på honom Så att ha fått spela med honom är coolt. Att ha sett den kvaliteten. Jag gjorde min debut tillsammans med honom, borta mot Kroatien. Det blir enkelt när man spelar med bra spelare. Det är väldigt enkelt när man spelar bredvid honom.

Hur ser du på att han flera gånger har skickat kängor till dig, som till exempel att du skulle snacka mindre och spela mer?
- Jag känner jättebra med honom. Han är en jättebra person, jättebra spelare, rolig och man kan skratta mycket med honom. Det är två tummar upp från mig i alla fall. Det kan jag säga. Och jag känner inte att det är någon tumme ner tillbaka. Det känns mycket bra tillbaka också och vi har verkligen inga problem med varandra. Jag skulle säga att vi är tvärtom. Det känns mycket bra med honom.

Har er relation förändrats, kommer ni bättre överens nu?
- Vi känner ju varandra bättre. Vi kände ju inte varandra innan. Det är svårt att vara kompis med någon som man inte känner. Jag hoppas att jag är kompis med Brad Pitt, men jag har aldrig träffat honom så jag har svårt att avgöra om han tycker om mig. Så det är lite så. Jag och Zlatan kände inte varandra tidigare. Nu känner vi varandra bättre. Vi umgås mer och svårare än så är det inte. Vi kände inte varandra innan och nu känner vi varandra.

Har du förståelse för frågorna, han var ju offentlig flera gånger när han till exempel menade att du skulle snacka mindre och spela mer?
- Det hade han ju i och för sig rätt i. Det har jag redan sagt att jag tycker att han hade rätt i det. Jag har också sagt att Pontus Jansson hatade mig innan han kände mig, nu älskar han mig. Jag säger inte att det var fallet med Zlatan men jag tycker att han hade rätt i det han sa. Det är hans uppgift som äldre med erfarenhet att säga till de yngre spelarna vad de ska göra. Jag tycker att det är en del av utbildningen och jag tycker alltid att han är rättvis.

Är det viktigt med lagkamrater som är så ärliga?
- Såklart. Det ska vara högt i tak. Det är så det ska vara hela tiden. Det ska inte vara något daltande utan högt i tak. Annars så funkar det inte. Du måste kunna säga till när du anser att någon gör fel och du måste kunna ge beröm när du anser att någon gör rätt. Man tar det inte personligt utan vet att allt handlar om att det ska bli så bra som möjligt för Sverige och för gruppen och för laget.

Kan de yngre säga till äldre spelarna i landslaget?
- Självklart. Vi är alla olika. Folk kommer ha olika åsikter men sedan kan man prata om det. Jag och Pontus Wernbloom kanske jiddrar lite på planen och det smälls lite men när träningen är över så skakar man hand och så är det över.

Publicerad 2016-05-29 kl 11:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons