Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Guidetti kritiserar allsvenskan - Sågar "den förbannade rättvisan"

John Guidetti sommarpratade i dag i P1 och där berättade han bland annat om det första, nervösa mötet med Zlatan Ibrahimovic och skickade även en känga till allsvenska klubbar som inte satsar på sina talanger

När fotbollsspelaren John Guidetti på onsdagen debuterade som sommarpratare i radio kritiserade han "den förbannade rättvisan" som hindrar talanger att utvecklas i allsvenskan.
 -Vi måste våga släppa fram dagens ungdomar. Vi måste våga säga "du är speciell, du är en stjärna".
 Manchester City-anfallaren pratade i programmet om sin uppväxt i Kenya, hur han blev troende genom fotbollen och om sin lyckade säsong, utlånad till Feyenoord.
 Guidetti missade möjligheten att få representera Sverige i fotbolls-EM efter att ha drabbats av ett virus.
 Istället följer han mästerskapet från tv-soffan.
 -Jag är en expert precis som alla andra framför burken, säger han och han tänker inte se ett mästerskap framför tv:n igen de närmaste åren.
 -Jag kommer inte vara den där killen som säger att han borde ha skjutit i det andra hörnet, jag kommer att vara killen som verkligen skjuter i andra hörnet.

Guidetti berättade även om första gången han var med på ett landslagsläger och därför fick tillfälle att träffa Zlatan Ibrahimovic.
-Jag hade sagt till mig själv att jag inte skulle vara blyg, men på något sätt blir man som en liten pojke när man är runt honom.

Han minns framför allt nära han kom in i spelarbussen.
- Jag minns än i dag hur den långa vandringen i bussen var, hur händerna blev svettiga och hjärtat bultade. Men det var inga problem, han var fantastiskt skön – precis som jag hade trott. De gjorde det enkelt för mig att komma in i landslaget. De tog hand om mig.

Publicerad 2012-06-27 kl 15:53
Annons
Annons
Annons