Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Guidetti och Durmaz vägrade möta media - landslagschefen: "Kommer följa upp detta"

Foto: Scanpix

Försök igen

Sverige  vann med 3-0 - men ändå vägrade John Guidetti och Jimmy Durmaz prata med media efter matchen.
-  Jag kommer att följa upp det, säger landslagschefen Lasse Richt.

I 1-0-segern mot Luxemburg spelade både John Guidetti och Jimmy Durmaz från start och efter matchen sa Guidetti att det var hans bästa landskamp någonsin. Ändå fick han börja på bänken och hoppa in mot Bulgarien medan Durmaz spelade 90 minuter. 

Efter slutsignalen stannade alla spelarna som man brukar göra hos media - utom två. Guidetti och Durmaz gick igenom den mixade zonen och förbi media men vägrade att stanna och prata.

- Jimmy har jag förståelse för eftersom han hade bråttom till ett plan. John visste jag inte. Regeln är ju att alla ska gå igenom och sedan om de pratar eller inte... det är klart att om du frågar mig så tycker jag att alla ska prata för det är bra för svensk fotboll, men ni vet lika väl som jag att ibland vill man inte prata, säger landslagschefen Lasse Richt.

Har spelarna anvisning att stanna och prata?
- Spelarna har anvisning att gå igenom mixad zon. De är vuxna människor och vet reglerna. Spelarna måste gå igenom mixed zon, de måste inte prata.

Hur ser du på att John vägrade prata med media men snabbt efter lägger ut meddelande till fansen på sociala medier?
- Det kanske beror på något? Man ska ju tänka efter.

Du sa att Jimmy hade bråttom till ett plan, men Ola ska väl med samma plan till Toulouse - hur ser du på att han stannade och pratade med media?
- Gick han igenom? Jag var inte här så jag kan inte svara för det, men jag vet att Ola och Jimmy hade bråttom. Det är vad jag vet.

Kan det vara så att Jimmy och John är sura för att båda fick dåliga betyg efter matchen mot Luxemburg?
- Alla är människor, men inte vet jag om det beror på det eller inte. Men båda stannade uppenbarligen inte och pratade och det händer. Det har hänt förut och det kommer att hända i framtiden. Man kan inte styra över det där. Vi kommer inte att tvinga folk att stanna, men vi rekommenderar alla att stanna och prata.

För spelarna någon uppsträckning när de inte gör det?
- Nej, ingen får någon uppsträckning. Jag kommer att fråga varför de här spelarna inte stannade eftersom jag nu vet om att två stycken inte gjorde det. Jag kommer att följa upp det. 

Se målen mot Bulgarien från Sporten-sändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-11 kl 07:15
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER