Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Guidetti om Ajax-fansens hat mot dottern: ”Många fega människor”

Foto: SCANPIX

MARBELLA. John Guidetti väckte ilska hos Ajax-fansen när Celta spelade mot klubben.
Vilket ledde till hat mot dottern och flickvännen.
- Det är många fega människor som pratar framför datorn, säger han till Fotbollskanalen.

När Celta Vigo spelade mot Ajax i Europa League gjorde inhopparen John Guidetti mål. Men det som väckte ilska hos fansen till den holländska klubben var anfallarens tre fingrar som signalerade att han sänkt Ajax med tre mål när han spelade för Feyenoord.

Den svenske anfallaren fick höra det från läktaren under och efter matchen.

- Alltid skönt att göra mål och mot Ajax också och det är lite speciellt, det var intensiv match som var kul att spela.

Hur var fansens reaktioner?
- De sjöng och skrek i 70 minuter men jag provocerade kanske lite också men tycker bara det är kul. Det var inget sådär.

Efter matchen var det mycket hat och hot på sociala medier riktade mot Guidettis flickvän Sanna Dahlströms samt parets drygt två månader gamla dotter.

- Man tar det lite för långt när man går på min dotter och min tjej, de har inget med det här att göra. Gå på mig, säg vad ni vill om mig, jag har inga problem med det. Det har jag fått höra hela livet från alla olika människor. Alla får tycka vad de vill om mig, det bryr jag mig inte om. Men gå inte på min tjej och definitivt inte min dotter, då tar man det för långt, säger John Guidetti.

Blir du rädd?
- Nej, det är många fega människor som pratar fram för datorn. Det är så det ofta är, det är sorgligt att de håller på sig. Det får stå för dem, de får kolla sig själv i spegeln när de vaknar. 

Anfallaren ser ut att få starta mot Frankrike på fredag kväll: 

- Det vet jag inte om, vi har spelat med olika spelare varje träning. Vem som än startar så blir det bra, säger John Guidetti.

- Det blir en tuff match men vi får göra vårt bästa. 

Vad är din bild av Frankrike?
- Ett fantastiskt fotbollslag så klart med många duktiga spelare men allt de gjort innan och allt vi gjort innan räknas inte. Nu är det den här matchen som avgöras över 90 minuter och vi får se vilket lag som är bäst.

Senast Sverige mötte Frankrikes A-landslag var i november 2014 och då spelade var John Guidetti med och minnet är lätt sammanfattat:

- Att de var mycket bättre än oss.

Publicerad 2016-11-09 kl 14:45

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER