Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Guidetti om godispåse-karriären och målgesten: "Riktigt j*vla skön"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

John Guidetti.

Äntligen tillbaka i landslaget.

Då överöstes John Guidetti med frågor - bland annat om den berömda målgesten.

– Jag tycker att det är en riktigt jävla skön målgest, säger han.

John Guidetti klev rakt in i hetluften på sin första a-landslagssamling sedan 2012. Där överöstes han med frågor om allt från Celtic till sin berömda målgest.

Han snackade också om sin dramatiska karriär som, trots hans blott 22 år, tagit honom till flera olika länder och ligor - och levererade en god jämförelse.

– Det är kul att testa något nytt. Det är som en lösgodispåse, man vill testa alla smaker. Man tar inte samma hela tiden utan får se om man hittar en favorit så kanske man håller sig till den. Det är fotboll, en hobby, det ska vara kul, säger han.

Hur är det att spela för Celtic? Det är ju bra tryck.

– Fantastiskt bra tryck, några grabbar sade att på europakvällar är det det bästa trycket i världen. Jag har inte fått se ett fulsatt Celtic Park än men förhoppningsvis kommer det, vi har några stora matcher på "g".

Och hur var det att kliva in på hotellet med a-landslaget igen?

– Som alla hotell man går in i överallt. Det finns en säng, lite vatten, en tv...

Jag tänkte mer på gänget som du anslöt till.

– De är som alla andra. Fotbollsspelare och bara vanliga personer vid sidan av. Jag känner de flesta hyfsat bra och alla har varit jättesnälla.

Nästa sommar väntar antingen ett U21-EM i Tjeckien eller fortsatt spel i a-landslaget för John Guidetti. Välja får han inte själv - men om han fick?

– Jag vet inte.U21-EM har man sett fram emot väldigt länge. Det är inte jag som bestämmer, det är bara att köra där man blir tillsagd att köra. Men det är klart att det skulle vara jättekul att representera sitt land, oavsett var.

Han berättade också lite om den omskrivna målgesten från de dramatiska och hetsiga kvalmatcherna med det franska U21-landslaget. En målgest Guidetti har tagit med sig till Celtic.

– Det började faktiskt med att vi tyckte att det var en riktigt jävla skön målgest. Vi satt och kollade och tyckte att den var riktigt skön. Det är därför jag har tagit den vidare. Det har verkligen inget med gliringarna att göra, det har inte fortsatt utan var bara i stundens hetta i matchen, sedan slutade det efter det. Jag tycker att det är en skön målgest, mer än någon gliring.

Publicerad 2014-11-11 kl 12:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons