Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

Guidetti om skadan: "Trodde min fot var av"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Guidetti åkte på smällen i spelaren.

STOCKHOLM. John Guidetti åkte på en smäll på träning i förra veckan och missade mötet med Danmark.
Nu berättar anfallaren om skadan.
- Jag kände inte min fot och trodde den var av och det är utan att överdriva, säger Guidetti.

Det var i förra veckan som John Guidetti glidtacklades av lagkapten Andreas Granqvist på träning och tvingades bryta. Guidetti åkte på en stukning, och kom inte till spel i helgens möte med Danmark på Friends Arena. Förbundskapten Janne Andersson har tidigare sagt att han "skulle bli förvånad" om Guidetti kommer till spel mot Peru på lördag.

Guidetti berättar nu om situationen där han skadade sig på träningen.

- Direkt när det händer så, det måste ha träffat en nerv eller så, men jag kände inte min fot. Så att jag kände att foten typ var av och det är utan att överdriva. Det var min reaktion. Så då började jag tänka det värsta. En sak att ta sig tillbaka från en nervsjukdom som folk säger är omöjlig. Då har jag ju obegränsat tid på mig. Men nu är VM om några veckor så om ett ledband eller ett ben är brutet så är det inte så mycket Super G kan göra åt det, säger Guidetti.

Han är dock positiv kring skadan, trots att det bara är tio dagar kvar till VM.

- Om det är ur mina händer så är det jobbigt, men nu har vi ett grymt medicinskt team som jobbar med mig hela tiden, jag lägger ner extra tid när jag är ledig för att komma tillbaka starkare och bättre. Det är jättepositivt såklart men inte det optimala, men vad i den här världen är optimalt? Jag vilar mig i form, jag sparar det bästa tills när det gäller.

Är du säker på att du är frisk till VM?
- Ja, 100%, det ska inte vara någon fara. Som det är just nu är det hellugnt. Om jag skulle tippa själv, jag vet inte hur det blir med Peru-matchen men jag tror inte det är så långt kvar.

Publicerad 2018-06-07 kl 15:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons