POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Guidettis vädjan inför straffar: "Ingen skit om någon missar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Guidetti i spelaren ovan.

GELENDZJIK. John Guidetti har varit med i en straffläggning och vunnit.
Han vädjar om stöd - om någon skulle missa.
- Vi i laget backar dig oavsett och jag hoppas hela svenska folket också gör det, säger han.

På tisdag väntar en åttondelsfinal i VM mot Schweiz och om man inte kan skiljas åt efter 90 minuters spel väntar först förlängning och sedan eventuellt straffar. Något man pratat igenom i det svenska laget, även om man inte gått ner på detaljnivå.

- Vi har pratat om straffar men vi har inte fått veta vem som är aktuell, säger John Guidetti. 

Hur ställer du dig?
- Om jag får förtroendet så sviker jag inte det. Jag kan se mig själv slå en straff. Jag har skjutit några straffar i mitt liv. De flesta har gått bra. I U21 så vann vi EM.

Sverige har inte tränat på straffar men Janne Andersson har koll på vilka som är bra på att slå straffar och är vana vid det. John Guidetti tror inte att det betyder något huruvida man tränat eller ej.

- Jag tror att många har tränat på straffar förut och man vet var man sätter och var man har sitt hörn. De som är aktuella vet ungefär var de brukar lägga den och sedan handlar det om att ta ett beslut när man väl kommer fram och bara stänka dit den, säger han.

John Guidetti tror sig veta vad som avgör och vädjar också om att folk ska förstå trycket.

- Det handlar om vem som kan hålla sin kyla för dagen. Den som kan tro på sig själv och se det positivt att slå en straffspark. Alla som ska slå en straff ska göra sitt bästa och missar ni så missar ni. Då ska inte den få något skit. Man får inte tro att det är lika lätt som att gå ner i parken hemma på IP och skjuta en straff på grannen.

- Du har hela Sverige på dina axlar och vet att ingen bryr sig om du missar. Vi i laget backar dig oavsett och jag hoppas hela svenska folket också gör det, men man känner ändå det enorma trycket. Det är så mycket svårare att slå den straffen och det är därför inte alla gör mål.

- Det är viktigt att veta att hela svenska folket kommer stå bakom en om man missar. Därför ska man gå dit med fullt självförtroende och försöka stänka dit den men missar man så missar man. Det är bättre fotbollsspelare än alla vi i det här landslaget som har missat straffar. Nån måste alltid missa, förhoppningvis är det inte vi.

När Sverige slog Portugal i U21-EM-finalen efter straffar så jobbade man med att se det positivt att gå in i en straffläggning.

- Vi pratade om det då, att vi hade allt att vinna och att vi ska se det som en glädje att slå straffar. Vi skulle möta ett Portugal som hade ett väldigt bra landslag och vi hade gjort det väldigt bra att bara ta oss dit. Vi gick in med ett självförtroende att oavsett hur det slutar så har vi gjort det fantastiskt bra. Gå ut och njut bara. Vi är en straffläggning från att vinna EM.

- Det är så vi ska se det, om vi kommer till en straffläggning mot Schweiz ska vi se det som att vi är en straffläggning från kvartsfinal i VM och slå ut dem som är femma på världsrankingen och slog ut världsmästarna i gruppen och slog ut Italien och Holland.

- Att bara gå in med den positiva känslan för att det är viktigt. De har all press på sig. De är femma i världen och har torskat en fajt på 25 och de måste slå ut lilla Sverige.

Publicerad 2018-07-02 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå