POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Guidettis varning för Schweiz: "De har alla ingredienser”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Guidetti i spelaren ovan.

GELENDZJIK. John Gudietti uppmanar alla att förstå att Schweiz är ett riktigt vasst motstånd.
Att Sverige är ”grova underdogs”.
- Folk får inte glömma att det finns en anledning till att de har torskat en landskamp på jättelänge, säger han till Fotbollskanalen.

När Sverige slapp Brasilien och fick Schweiz i åttondelsfinalen i VM så var det nog många som drog en suck av lättnad. Anfallaren John Guidetti är efter en genomgång av Schweiz styrkor inne på att varna för motståndet.

Det kommer att bli svårt för Sverige på tisdag.

- De är rankade femma i världen, de har förlorat en match på de senaste 25 och vi är grova underdogs. Det är där vi trivs att vara, men vi har haft en genomgång, vet vilka spelare de har, vad de är duktiga på och jag känner mig lite som en Schweiz-expert just nu, säger John Guidetti.

- De går nog in med ett stort självförtroende med tanke på att de inte förlorat många matcher under lång tid och hade en tuff grupp med lag som Brasilien och tog sig vidare därifrån.

Vad måste ni se upp med?
- De är ett ganska starkt kollektiv och det gäller att se upp med alla men de har framför allt några där framme som är väldigt duktiga och sedan har de en spelförande spelare som ligger framför backlinjen och bakom våra forwards och försöker hitta fram med diagonala passningar. 

Känns det som världens femte bästa landslag?
- Rankingen ljuger inte. (Skratt) Ah, det är så svårt att säga. Är det landslaget med de femte bästa spelarna i världen? Kanske inte, men som grupp har de fått det att funka. Är vi ett av de 16 bästa landslagen i världen spelar för spelare?

Hur ser på förväntningar när ni möter Schweiz och åker ut kontra om ni skulle åkt ut mot Brasilien?
- Jag har svårt att se att vi skulle komma hem till Sverige och att folk skulle titta lite snett på oss och undra: vad fan gjorde ni i Ryssland? Skäms ni inte. Folk får inte glömma att det finns en anledning till att de har torskat en landskamp på jättelänge, en anledning till att de slog ut Serbien och Brasilien hade jättetufft mot dem. Man ska aldrig underskatta det, de har en bra grupp och spelare som är på väldigt hög nivå.

- De har alla ingredienser. Ibland är det inte de bästa spelarna utan att få det att funka tillsammans och det är annorlunda från ett klubblag.

Känner ni någon extra press av att ni möter Schweiz?
- Jag tror inte det är någon press. Vi är alla hjältar i Sverige just nu och alla är stolta över det vi gjort och åstadkommit tillsammans. Vi är stolta över våra fans och de är våra hjältar. Oavsett vad som händer är vi alla glada.

Enligt Guidetti kan man inte heller förvänta sig något annat Sverige utan det blir samma spelidé som gäller:

- Vi vill ligga som vi gör. Låt oss vara ärliga, vår bästa egenskap i det här landslaget är vår defensiv som det ser ut nu. Vi är bäst defensivt och från det jobbar vi och vår bästa offensiv är vår defensiv. När motståndaren gör misstag så skapar vi. Det är väldigt sällan vi gör mål eller skapar målchanser när de har elva man på rätt sida och ligger kompakt. Vi skapar mest målchanser när vi kan ligga bra i vår defensiv, vi kan vinna boll vid ett bra tillfälle och det finns ytor och så kan vi såra dem.

- Jag hyllar inte bara försvarspelarna när det kommer till vår defensiv utan jag hyllar hela laget. Alla jobbar väldigt hårt defensivt. Det funkar bra för oss och då ska man fortsätta göra det.

För tio år sedan drömde du om att spela VM för Sverige, nu är du med - hur är det?
- Det är coolt, det är annorlunda mot vad jag trodde att det skulle vara. Det är inte riktigt det är med Ricky Martin-låtar och fest utan det är mer hotell, NHL på Playstation, kolla fotboll, massage, träning och buss och flyg och resa. Det är väldigt annorlunda som spelare. Är det lika roligt som jag trodde? Det är roligare.

Vad har varit bäst?
- Det är väl ändå Mexiko. Efter slutsignalen eller flygresan tillbaka till vårt hotell. Spelade lite musik, lite kort och man surrade och satt och väntade på vilka vi skulle möta i åttondelsfinal. En god känsla och det tar inte slut.

Du klev upp i en bagagelucka och låg där, eller hur?
- Det var nån som sa, John, kliv upp nu. Jag är inte den som säger nej. 

Hur känner du av draget hemma?
- Man ser självklart att folk tycker det är kul att kolla på VM, det är ingen chock. Sedan får vi enormt mycket kärlek och folk är stolta över vad vi har gjort. Det är kul. Svenskarna är optimister och hoppas på det bästa och tror på det mesta. Det gör jag också, där är vi lika. De har drömmar om VM-guld. Det är kul.

Publicerad 2018-07-01 kl 19:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå