Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Guldtränaren Håkan Ericson bekräftar - nära nytt jobb utanför fotbollen: "Rör på sig ganska mycket"

Foto: Bildbyrån.

Guldtränaren från U21-EM 2015, Håkan Ericson, är nära ett nytt jobb.
Det är dock inget tränarjobb och har ingenting med fotboll att göra.
- Det kan vara så att jag är väldigt nära en anställning, i alla fall en visstidsanställning på ett företag, säger Ericson till Fotbollskanalen.

I december i fjol fick Håkan Ericson beskedet att han inte skulle få fortsätta som förbundskapten i U21-landslaget efter gångna sommarens EM. Ericson fick sparken – trots att han lett Sverige till ett sensationellt guld bara två år tidigare. 

När Fotbollskanalen når Ericson så bekräftar han att ett tränarjobb inte ligger nära till hands just nu.

- Nej, inget konkret det har jag inte.

Har du varit i kontakt med några klubbar under hösten?
- Ja, det har jag haft på olika ätt. Via klubbar men oftast via agenter. Både klubbar i Sverige och utomlands. Ingenting som har som har fallit varken mig eller dem i smaken riktigt.

Vad är det som ska klaffa för att du ska ta dig an ett nytt uppdrag nu?
- Det är många faktorer naturligtvis. Dels ska det kännas rätt med personerna i fråga. Det ska finnas ett tänk med ett projekt som är intressant och både den sociala miljön och ekonomin ska vara den rätta. Det är som alltid i alla fall när man tänker att man ska flytta på sig så vill man att många saker ska kännas rätt då. Sen är det naturligtvis omvänt för klubbarnas del. Det är oftast ett pussel att få ihop det där och än så länge har det inte blivit något. Jag har väl blivit lite kräsen känner jag och jag är inte beredd att hoppa på vad som helst.

När det gäller de utländska klubbarna, har det funnits intresse från några specifika ligor?
- Jag vill över huvud taget inte prata om vilka jag haft kontakt med. Det har varit lag både i Europa och utanför som jag haft kontakt med. Det är ju så i dagens läge att det är väldigt mycket som florerar med olika klubbar. Sen hur pass nära det är och hur många tränare klubbarna kontaktat har inte jag en aning om. Många klubbar har jag bara sagt att jag varit intresserad eller skickat in ett cv till och sedan har jag inte tänkt mer på det. Det är först när man hamnar i en mer konkret förhandling hos en klubb och sitter ned som man förstår att det är riktigt intressant.

Har det varit någon klubb du haft en konkret förhandling med?
- Nej, inte på det sättet. Inte att jag har varit och träffat någon, det har jag inte.

I början på augusti sa Håkan Ericson till Fotbollskanalen att "han inte bara tänker sitta med armarna i kors och vänta på det utan jag jobbar parallellt med näringslivsspåret och så får vi se vilket som blir intressantast i slutändan". Nu, knappt tre månader senare ser Ericson ut att vara nära ett nytt jobb.

- Jag har sagt att det jag aktivt jobbar mest med är gentemot näringslivet och där har jag verkligen inte suttit still utan har väldigt mycket olika trådar ute när det gäller kontakter med företag. Det kan vara så att jag är väldigt nära en anställning, i alla fall till viss del på ett företag, så där rör det på sig ganska mycket faktiskt.

Som inte har någonting med det fotbollsmässiga att göra?
- Ja, precis.

Publicerad 2017-10-28 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons