Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Håkan Ericson om Guidetti: ”Positivt överraskad”

Foto: Scanpix

John Guidetti är med i U21-landslaget igen.

Något förbundskapten Håkan Ericson är glad över:

- Jag är positivt överraskad av Johns form, säger Ericson.

John Guidettis skadehelvete ser ut att vara över. Manchester City-spelaren är med i det svenska U21-landslag som just nu befinner sig i Grekland för att spela EM-kval. När fotbollskanalen.se når förbundskaptenen Håkan Ericson har laget nyss avslutat sin andra träning sedan man landade i Grekland.

- Guidetti ser pigg och frisk ut. Klart att han saknar en del i matchtempo, han orkar inte ta samma löpning om och om igen. Men jag känner igen hans bolltouch och hur farlig han är inne i boxen. Det ser bra ut, säger Håkan Ericson.

Då blir det speltid mot Grekland på fredag?

- Det vill jag inte uttala mig om. Men han konkurrerar på samma villkor som de andra och han är redo för match. Det var en chansning att ta ut honom men John har överraskat på mig positivt så här långt under samlingen. Det ser lovande ut.

Hur är läget i truppen annars?

- Vi har genomfört två träningar hittills och utöver någon lindad fot är alla friska. Vi fick ett par återbud inför samlingen (Filip Helander och Oscar Hiljemark) men de som ersätter (Joseph Baffo och Nicklas Bärkroth) ser vassa ut.

Vad vet ni om motståndet?

- Vi har sett Grekland spela live en gång och sedan ett par matcher på video. De har vunnit klart mot Malta och det är självklart starkt. Men samtidigt får man värdera vad det är för motstånd. De har också spelat mot Turkiet där de förlorade med 1-0. Vi vet hur vi ska försvara oss och vi vet vilka svagheter i deras defensiv vi ska utnyttja.

Matchen mellan Grekland och Sverige spelas klockan 16.00 på fredag.

Publicerad 2013-11-13 kl 14:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons