Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hamad är kvick, rapp och vass - så var landslagets träning

10å

Fotbollskanalens Olof Lundh följer den svenska träningen på plats i Kapstaden inför onsdagens första landskamp för 2011, mot Botswana.

12:01 när man närmar sitt mittlinjen är Gerndt, Svensson, Jönsson och E Johansson kvar. Ser ut som Jönssons gäng vann.

ANNONS
11:51 Blåser av matchen och man avslutar träningen med att samlas vid lite koner som ligger utlagda i mitten av den andra planhalvan och går från straffpunkten till mittlinjen. Det visar sig att man ska skjuta med precision och träffa mål utan studs och även ledarna är med. Efter hand flyttar man tillbaka. Molins, Hysén, Larsson, Almebäck, Nordfeldt, Hansson, Seb Eriksson åker alla tidigt.
11:45 Jiloan Hamad är annars den spelare som mest kommer till sin rätt. Kvick, rapp och vass med bollen. Noring får göra en fin fotparad på MFF:arens skott. Annars är Almebäck framträdande för att hans kämpatag kommer väl till pass.
11:43 Bengtsson gör första målet när han glidtacklar in en boll. Inget fotbollsgodis, men ett mål.
11:42 Allbäck vänder bort Almebäck men får till lamt skott.
11:41 Hansson räddar friläge för Molins som verkar för säker på att göra mål. Även Noring får rädda i andra målet när Hamad skjuter.
ANNONS
11:40 Fin intensitet och satsning men inte många kombinationer. Spelarna lever mer på attityd än på finlir. Ofta slår man bort sista passningen.
11:39 Spel sju mot sju på en halv planhalva med stora mål. Hansson, Bengtsson, Almebäck, Backman, Gerndt, Larsson, Johansson, Hamad, Eriksson mot Svensson, Allbäck, Nordefeldt, Gerzic, Salomonsson, Hysén, Molins, Nilsson, Karlsson, Johansson.
11:35 Avbrott för ny övning. Kommer in mål på planen buret av ledarstaben.
11:34 Nordin Gerzic får en bra boll av Almebäck men när han ska slå en direktpass flyger den ut på läktaren. Från Gerzic går det att höra att han inte är nöjd med sig själv.
11:33 Seb Eriksson trycker in ett snyggt mål efter en snabb spelvändning och han väljer att inte passa. Bajens gamle guldhjälte, Lasse Eriksson, är helt chanslös på det skottet. Kanske hade han tagit det 2001?
ANNONS
11:32 Väldigt få mål och avbrott i spelet för en hel del instruktioner från Hamrén. Även Noring får nu känna på hur det är att dirigera laget från mål.
11:30 Nu kliver Hysén över till vänster i stället för Molins.
11:28 Botswana har släppt sin trupp, men Lasse Richt har ingen riktig koll på vad det är för landslag som man kommer med till matchen.
11:27 ”Fem kvar, gubbar,” skriker Hamrén.
11:26 Nordfeldt byter med Hansson, Bengtsson med Johansson, Larsson med Gerndt, Svensson med Eriksson och Gerzc spelar som tia istället för Jönsson med Almebäck som defensiv mittfältare. Helt ny backlinje också. De som fortsätter är Hamad och Molins.
11:24 Gerndt nätar efter att Nordfeldt, som vänsterback, spelat rakt in i banan och Hamad var på hugget.
11:23 Hamad byter med Hysén.
11:16 Dags för spel och målvakterna Nordfeldt och Noring har fått gå in som utespelare i Botswana. Då är startelvan med Hansson i mål följande: A Johansson, Almebäck, Backman, P Bengtsson – Gerzic, Svensson – Hysén, Jönsson, Molins – Gerndt. Alltså inget spel för Seb Eriksson.
ANNONS
11:14 Hamrén samlar hela manskapet i mitten för genomgång inför spelet.
11:10 Bra intensitet trots att man tränat hårt de senaste dagarna. Under måndagen körde man både fotboll och ett styrkepass på eftermiddagen. Allt för att spelarna ska komma tillbaka i bättre form till klubblagen. Då får även spelarna med sig information om deras status när de kom till landslaget och hur den är efter lägret.
11:07 Marcus Allbäck är återigen med och tränar, dock har han rakat av sig skägget. Kanske för att få en bättre solbränna?
11:06 Täta drickapauser i värmen. Det bara rinner från spelarna efter deras tränande.
11:04 Som vanligt kör målvakterna med Lasse Eriksson och Mats Svensson. Just nu slår Hansson inlägg som Noring ska nicka och Nordfeldt ska gå ut och plocka.
11:02 Spel med fyra små-mål för att få upp tempo och driv. Jönsson, Svensson och Karlsson är alla med och spelar.
ANNONS
10:51 Enklare övningar för att värma mer i skuggan av ena kortsidan.
10:41 Sett till det tror jag att startelvan är som följer; P Hansson – A Johansson, M Almebäck, N Backman, E Johansson – S Eriksson, A Svensson – G Molins, R Jönsson, T Hysén – A Gerndt.
10:40 Kortare uppvärmning och sedan ställer spelarna upp sig i positioner enligt 4-2-3-1 och då är det följande: HB: A Johansson, P Bengtsson, MB: Almebäck, Nilsson, MB: Backman, Karlsson, VB: E Johansson, E Salomonsson - DMF: Sebastian Eriksson, DMF: A Svensson, N Gerzic - HMF: G Molins, CMF: R Jönsson, VMF: Hysén, Hamad – FW: Gerndt, D Larsson.
10:25 Erik Hamrén säger att han inte bestämt startelva än. Troligen får spelarna den först på onsdag morgon, inför matchen mot Botswana som går 16:00 svensk tid i TV4-gruppens nya kanal TV11.
10:15 Planen är oerhört fin och Anders Svensson säger att det är den bästa plan han sett sedan VM i Japan 2002.
ANNONS
10:11 Alla spelare ska träna, även Per Karlsson (tidigare benbrott stör) och Rasmus Jönsson (hopparknä) som klev av i går och Anders Svensson (höft) som avstod gårdagens träning.
10:10 Klart varmaste dagen i Kapstaden. Närmare 30 plus när landslaget kommer till den omdöpta VM-arenan (från Green Point Stadium till Cape Town Stadium) för fjärde träningen på fyra dagar.
Publicerad 2011-01-18 kl 12:48

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto