Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Hamburgerkedjan stänger för att rädda U21-EM

Max stänger sin hamburgerrestaurang på Borås Arena och tycks med det rädda fotbolls-EM för U-21-landslag i juni nästa år. Ett tag såg det ut som att Uefas regler om att bara sponsorerna får bedriva verksamhet på arenan skulle stoppa fotbollsfesten.

Men än är hotet inte helt över. Uefa kan stoppa det upplägg som Max och Borås kommun kommit överens om.
En av Uefas sponsorer är McDonalds, som finns på Borås Arena. Där finns också Max. Max skulle inte synas under EM, enligt Uefas krav på "Clean Arena".
Hamburgerrestaurangen skulle också tvingas täcka över sina skyltar.

Max, som har ett avtal med Borås kommun, gick emot. Men nu har bolaget accepterat ett förslag från kommunen. Det går ut på att man stänger hamburgerrestaurangen tre timmar före match och fram till en och en halvtimme efter match under fyra matchdagar i juni nästa år.

-Vi har erbjudit Max mark tvärs över gatan där de kan ställa upp ett mobilt försäljningsställe. Vi har också sagt att vi kan erbjuda dem ytterligare en sådan plats, säger Hans Forsman, chef för fritids- och turistförvaltningen i Borås, till TT.
Det plats Max nu erbjudits och accepterat ligger på en bilfirmas parkeringsplats tvärs över gatan från arenan.

Enligt Max innebär detta att man förlorar intäkter på cirka en halv miljon.
-Men vi har aldrig tänkt begära ekonomisk kompensation för detta. Det skulle bara vara att Borås skattebetalare skulle fått betala och det har inte intresserat oss, säger Richard Bergfors, vd i Max Hamburgerrestauranger, till TT.

-För oss har det varit en principsak att alltid hålla öppet. Vi har inte stängt på 40 år och ville inte bli överkörda av multinationella företag. Vi försökte via påtryckningar på McDonalds få Uefa att ändra sig men det var omöjligt. De hotade med att flytta arrangemanget till en annan stad.

Den föreslagna lösningen innebär att Max inte behöver stänga. Förslaget skickas nu av kommunen till Svenska Fotbollsförbundet som är Uefas svenska partner.
-Jag hoppas att Uefa godtar detta, säger Hans Forsman.

TT

Publicerad 2008-06-05 kl 11:25
Annons
Annons
Annons