Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hammarby vill snuva Göteborg och Rosengård på bra spelare: ”Hela klubben står bakom satsningen”

Damallsvenskan

Nykomling i damallsvenskan.
Men Hammarby tror ändå att det går att snuva Göteborg och Rosengård på bra spelare.
- Vi har en satsning som hela vår förening står bakom, och det ryktet sprider sig bland spelare, säger sportchefen Johan Lager.

Foto: Bildbyrån.

Hammarby slutade tvåa i Elitettan, vilket betyder att laget kommer att spela i damallsvenskan nästa säsong. Och i måndags bekräftades det att klubben försöker värva till sig Madelen Janogy, som gjorde succé i VM 2019, och att det pågår en dragkamp med andra klubbar, som till exempel mästarna Göteborg.

Är det realistiskt eller naivt att som nykomling tro att det går att snuva de största damklubbarna på bra spelare?

- Om jag ska spekulera i vad som kan väga för oss så vet jag att snacket går bland spelare om att vi har en bra verksamhet. Vi har bra tränare och faciliteterna på Kanalplan är riktigt bra. Vi har stöd för spelarna med sjukgymnast på varje träning och i vår klubb så får damspelarna lika mycket medialt utrymme som herrarna i våra egna kanaler. Hela föreningen står bakom satsningen på damverksamheten, säger sportchefen Johan Lager till Fotbollskanalen.

ANNONS

Just att ni heter Hammarby, kan namnet ge en fördel när det kommer till att värva spelare?
- Absolut. Jag tror att vi kom tvåa i publikligan för hela Sverige förra året, trots att vi var i Elitettan. Det var väl bara Rosengård som var bättre där. Jag tror att vi vinner den i år om man släpper på med publik. Så där hoppas vi också på en fördel, säger Lager och fortsätter:

- Sedan är det ju så att om man ser på Real Madrid, Manchester United och andra stora klubbar som nu satsar hårt på damverksamheten så tror jag att det kommer att bli samma sak här i Sverige och att vi om några år kommer att få se MFF, IFK Göteborg och kanske Jönköpings Södra i allsvenskan. Det tror jag är en tydlig trend.

Piteå bekräftade att det pågår förhandlingar mellan er och henne - hur ser du på det?
- Det är inget som jag vill kommentera.

ANNONS

I augusti stod det klart att Madelen Janogy återvände till Piteå efter att ha brutit kontraktet med den tyska storklubben Wolfsburg på grund av att hon hade problem med psykisk ohälsa. Efter det har hon berättat att hon mår bättre och hon spelade höstsäsongen i Piteå och gjorde tre mål på tolv matcher.

Med tanke på det som Janogy har gått igenom, vad kan ni erbjuda henne för att hon ska få en bra tid hos er?
- Jag vill inte uttala mig om vad vi kan erbjuda just henne, men damerna ligger i aktiebolaget i Hammarby och hela föreningen står bakom oss. Så det är en hel förening bakom som kan stötta, oavsett vad det kan vara, om det handlar om att man vill ha ett deltidsjobb, extra fysträning, jobba med passningsspelet. Vi har resurserna.

Kommer ni att satsa på den truppen som tog klivet upp från Elitettan eller kommer ni at förstärka med flera spelare?

ANNONS
- Vi kommer att förstärka med ett par bra spelare som vi tror kommer att passa in här. Vi har kommit långt med flera. Men samtidigt så har vi tvåårsavtal på många, och vi gjorde en satsning inför förra året och vi hade en trupp som hade klarat sig bra i damallsvenskan den här säsongen som var.

En annan spelare som står utan kontrakt och som bor i Stockholm är Olivia Schough - är ni intresserade?
- Inga kommentarer där heller. Men jag tror att vi kommer att se en skillnad när det kommer till att värva spelare från varandra i Stockholm. Det har varit vanligt, men det kommer att bli mer sällsynt. Det kommer att bli känsligare, precis som på herrsidan, och vi måste ha respekt för det.

Publicerad 2020-12-02 kl 12:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto