POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Hamrén förklarar Kacaniklic-petning: Viktigare att nå U21-slutspel

Foto: Scanpix

Alexander Kacaniklic och Erik Hamrén

Alexander Kacaniklic är inte med i VM-kvaltruppen - utan i U21-landslaget.

Skälet: viktigt med slutspel:

- Bra för A-landslaget om Sverige får spela de slutspelen, säger Erik Hamrén.

När Erik Hamrén presenterade VM-kvaltruppen mot Kazakstan 11 september så saknades Fulhams Alexander Kacaniklic som debuterade mot Brasilien i augusti och gjorde mål i Premier League-premiären:

- Det är viktigt för svensk fotboll att vi kommer ut och får spela de här tuffa slutspelen och då blir det ett mindre steg till A-landslaget. Vi har träningsmatch mot Kina när U21-landslaget spelar avgörande matcher och då har jag bedömt att Alexander får vara med i U21, med tanke att det är viktigt att få till det till play off, säger A-landslagets förbundskapten.

- Han (Alexander Kacaniklic) är inte aktuell från start och då är det viktigare att han får hjälpa till med U21-landslaget.

Adam Johansson är med - vad har han gjort i Seattle?

- Han har gjort det bra och har varit aktuell tidigare. Speciellt då Lustig inte har speltid och jag hade funderingar med Sebastian (Larsson) som spelade högerback mot Brasilien, men nu känner jag att vi behöver honom högre upp i banan. Han är en spelare som genererar poäng. Bra att få kika på Adam i samband med samlingen.

Hur ser du på Bajrami som hade svag säsong i fjol, var svag den lilla speltid han fick i EM och spelar i franska andraligan?

- Det är en spännande spelare, han gjorde det också bra under EM-samlingen och det är en spelare jag tror på. Han kommer att göra det bra. Den ligan är inte så tokig heller, inte något nedköp med ett Monaco som satsar.

Vad är status kring Kim Källström?

- Kim pratade jag med i går, han tränade första gången med laget, så får vi se då han ska göra scanning på baklår. Vi får se.

Erik Hamrén har bara tagit ut 18 spelare och kommer att komplettera med ytterligare spelare senare, men vill inte gå in på namn. Låter inte som Kim Källström är jätteaktuell:

- Vilka det är? Det finns fler att fundera på. Kim är möjlig även om vi får se. Just i dag är han inte närmast.

Alexander Gerndt är inte uttagen - trots att han spelat två gånger 90 efter Brasilien-matchen då han lämnade återbud. Varför?

- Jag tar ut de spelare som jag bedömer bäst, om vi tittar på truppen så har vi fått tillbaka Elmander.

Publicerad 2012-08-28 kl 14:43
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå