Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén funderar in i det sista: "Fem-sex platser öppna"

Foto: TT

Hamrén

Kvällen den 11 maj, Pelarsalen i Norra Latin, Stockholm: Erik Hamrén läser upp 23 utvalda namn - hans och Sveriges trupp till EM-slutspelet i Frankrike.
In i det sista kommer han att väga för och emot, grubbla.

Det är ett pussel han lagt flera gånger per år sedan han blev förbundskapten hösten 2009. Till kval- och playoff-matcher och vanliga landskamper.

Men inför ett mästerskap är det annorlunda. Där stannar erfarenheten vid truppsammansättningen till EM i Ukraina 2012.

- I ett slutspel är vi tillsammans betydligt längre tid, vilket gör det än viktigare att hitta rätt mix på det hela, säger Hamrén.

TT: Finns det några platser öppna in i det sista?
- Ja, det gör det.

20 spelare i tankarna
Tillsammans med framför allt Marcus Allbäck, landslagets spelaransvarige, följer Hamrén ett antal spelare extra noga in i det sista.

- Skulle du och jag ta ut truppen tror jag att vi skulle vara överens om 17—18 man, där vi tycker lika, skulle jag tro. Sedan är det de fem sex sista jag funderar på, platser som fortfarande är öppna för mig. Vad blir bäst för laget, för gruppen? Det är såna frågor, säger Hamrén.

Det är så många som uppemot 20 spelare som hans tankar kretsar kring.

- Så jämnt är det mellan de här spelarna, så små marginaler är det mellan de här spelarna. Där kommer det att bli väldigt många uppfattningar. Vad jag har, vad experter har, vad supportrar har, säger Hamrén.

- De här fem sex spelarna är väldigt viktiga. De kanske inte får spela en enda minut, men det kan också vara så att några av dem får spela varje match.

- Det gör det svårt, men så är det till varje samling, att hitta precis rätt.

Sover på saken
TT: Har du daglig kontakt med Allbäck?
- Daglig ska jag inte säga, men näst intill.

TT: När vill du ha truppen klar?
- Oftast blir den inte klar förrän in i det sista. Det händer så mycket. Man kan vara klar tidigare, men så händer det något som inte bara påverkar ett beslut utan det kan leda till fler funderingar. Det kan vara så att jag lägger mig och sover på saken och så bestämmer jag mig på morgonen den dagen truppen presenteras.

Hamrén kan — om han vill eller måste — göra ändringar ändå fram till den 30 maj. Först då måste den officiellt registreras hos Uefa.

TT: Kommer du att ta ut ett antal reserver på hemmaplan?
- Det beror på vilka som är aktuella och inte aktuella. Man ska komma ihåg att de flesta spelare går på semester. U21-landslaget spelar samtidigt och det kan bli så att vi har några reserver där som kan kallas in om det blir skador.

Publicerad 2016-05-03 kl 12:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons