Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén går på knock: "Ambitionen är att vinna bägge matcherna"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sveriges EM-kval går in i ett avgörande: Ryssland och Österrike väntar.
Erik Hamrén är offensiv:
- Ambitionen är att vinna de här matcherna och gå till EM redan nu.

Fyra omgångar återstår av EM-kvalet och Sverige kan bli klart för EM i Frankrike 2016 redan om en dryg vecka om man besegrar Ryssland och Österrike.

- Vi ska få in vinnarmentaliteten och försöka gå till EM redan nu. Det är som under VM-kvalet då vi behövde vinna tre matcher för att nå playoff. Ambitionen är att vinna de här matcherna och gå till EM redan nu. Först att vinna mot Ryssland, där jag kan vara nöjd med en poäng efter matchen, men vi ska ha attityden att försöka vinna bägge matcherna, säger förbundskaptenen.

Erik Hamrén var glad över att det inte är några fler skador, enbart Mikael Lustig är borta och ersätts av Anton Tinnerholm.

- Det har varit en positiv helg, killarna känner sig pigga och fräscha även om de som spelade i går känner sig slitna. Det känns bra och vi ser med tillförsikt på den här samlingen.

Hur upplevde du Zlatans återkomst på söndagen?
- Som jag hade hoppats på innan, att han inte var hämmad av skadan sedan tidigare och fick matchtid. Tajming är det enda som saknas och det kan man se i matchen men fysiskt är han i bra form.

Hur ser du på Martin Olsson som har bristande speltid?
- Jag har tagit ut honom för att han ska spela. Han har spelat 45 minuter i reservlaget. Han är van att spela de stora matcherna, han har den här attityden och han har spelat många stora matcher och det bekymrar honom inte. Fantastisk vinnarskalle, men sedan får vi se hur han är på träningarna.

Vem är aktuell att spela istället för avstängde Kim Källström?
- Ja, vi har några som spelar i den positionen, (Oscar) Lewicki och Pontus Wernbloom som är mest aktuella där. Abbe Khalili är kanske bättre som central mittfältare men kan även spela på kanten. Om det är mer defensivt inriktat är det Lewicki och Wernbloom, ska vi ha mer konstruktivt så är det Abbe Khalili.

- Det beror på hur vi agerar och ska formera oss, men de är här för att de är med och konkurrerar.

Hur är det att möta Ryssland med ny förbundskapten i CSKA Moskav-tränaren Leonid Slutskij och därmed ett motstånd ni inte känner till så väl?
- Det är lite stökigare, kan vara så i klubblaget när man spelar i cupen, men i landslaget brukar vi ha bra scouting. Nu blir det mer gissning om hur de spelar och vilka som spelar. De har bytt ut sju man i truppen. Scouten Peter Wettergren får fundera mer, men han och Reine Almqvist brukar vara skickliga på att ta ut startelvan och det är sällan motståndaren överraskar oss.

- Peter har pratat med Rasmus (Elm) och både han och jag har pratat med Pontus (Wenrbloom) och Slutskij och vi har sett ett antal av CSKA:s matcher och tror att de kommer att spela liknande.

CSKA Moskva är offensivare än Capellos Ryssland - är det vad ni väntar er?
- Ja, det är något vi har spånat på hittills. Ytterbackarna kliver fram mer än Rysslands Capello. De måste dessutom vinna om de ska ha en bra chans att gå förbi oss.

Vad tror du att de får för effekt av tränarbytet?
- Av egen erfarenhet så brukar den första tiden med en ny coach vara mer energi men sedan finns undersökningar som visar att det brukar bli samma resultat eller sämre på lång sikt. Kanske en förändring med en landsman? Vet inte hur det var mellan spelarna och Capello, det kan också spela roll.

På frågan om allsvenska anfallare som Henok Goitom och Emir Kujovic var aktuella svarade Hamrén att Goitom varit med i den stora landslagstrupp på 35 spelare som SvFF måste rapportera till klubbarna inför en uttagning.

Publicerad 2015-08-31 kl 15:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons