Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén ger inte EM-insatsen godkänt: ”Men vi är på rätt väg”

Foto: Bildbyrån

Erik Hamrén

KIEV. Dubbla känslor efter segern mot Frankrike.

Erik Hamrén hyllar sina spelare:

- Vi är på rätt väg, men vi är inte där än, säger han.

Det svenska spelarhotellet en halvtimme utanför Kiev var tomt förutom på förbundskapten Erik Hamrén, presstalesmannen Hans Hultman och en del förbundsledare.

Spelarna och resten av ledarna flög hem i natt och landade på Arlanda vid 04:00.

EM för svensk del slutade med en seger med 2-0 mot Frankrike men det hjälpte inte då Sverige åkte ur turneringen ändå och fick lämna Ukraina efter tre matcher.

Förbundskapten Hamrén var kluven efter avslutningen.

- Det är fantastiskt hur gruppen jobbat i motgång, för det har varit motgång. Vi har fått stryk i två matcher och vi har jobbat på. Vi är på rätt väg, men vi är inte där. Då hade vi tagit poäng i de här matcherna. Hade vi varit så bra så hade vi gjort det och varit kvartsfinal, säger han.

Är det godkänt?

- Nej, godkänt är att gå vidare från gruppen.

 - Jag är stolt och glad över att vi gjort ett bra jobb. Ingen tvekan om att Frankrike vill göra allt för att. Vi gör en otroligt bra prestation och är stolt över insatsen.

- Vi har en fantastisk grupp. Min filosofi som tränare är att om du uppträder som en vinnare så blir du en vinnare. Det kan ta tid beroende på resurser och annat men du blir en vinnare till slut.

- Jag vill ge en eloge till våra kaptener Zlatan och Anders. Jag vet att en del varit kritiska till att jag valde Zlatan men han har gjort ett otroligt jobb hela samlingen och framför allt i Kiev. Han har varit en ledare.

Erik Hamrén kör vidare på linjen att Sverige gjort det bra förutom en halvlek mot Ukraina.

- Det som inte är bra är att de får göra de där målen. Det är som mot England där får göra de målen, de gör 1-0 efter positionsfel. I andra halvlek skapar inte England så mycket. Vid 2-2 målet gör vi inte det mål vi ska. Jag trodde det var otur, men det var det inte. Tredje målet är inte så jäkla dåligt, där gör England det bra.

- Även Frankrike har stora chanser men vi har marginalerna med oss, som vid en nick där man är helt fri. Frankrike hade kunnat göra mål i går, men fem mål på två matcher är inte godkänt.

Han lyfter även fram avsaknaden av en frisk Johan Elmander.

- Om inte Johan blivit skadad i sista ligamatchen är jag övertygad om att det sett annorlunda ut.

Vad minns du av EM 2012?

- Det blir mycket känslor om jag ska gå in på sådana saker, men det är stunderna med gruppen. När man vinner och förlorar tillsammans. I en månads tid har man levt ihop med dem varje minut. Plus upplevelsen, även om man inte kan bortse från resultatet vilket inte går i det här jobbet, men om man gör det så har upplevelsen med våra supportrar och stödet. På den öppna träningen hade jag tårar i ögonen.

Vad blev annorlunda under ett mästerskap?

- Kanske för tidigt, men jag tyckte mig vara förberedd på en massa beslut men det blev en massa som jag inte var förberedd. Sedan är det förvånande hur smärtfritt det varit kring organisationen under EM. Vi har inte haft problem med något.

Hur ska ni förbättra detta – hur är processen?

- Nu ska vi få några veckor ledigt. Sedan ska alla ledare skriva utvärderingen. Den är viktig för mig och även för den som efterträder mig. Vad gruppen tycker varit bra och mindre bra. Gäller att utvärdera det vi gjort och vad jag gjort. Om vi vill bli bättre måste vi vara kritiska och självkritiska och det är gruppen.

- Någon av spelarna sa efter Ukraina-matchen att han drömt om att spela EM hela livet och så gör jag min sämsta landskamp. Otrolig besvikelse och kritik, och det måste vi vara om vi ska gå vidare och bli bättre.

- Men på den här nivån är det otroligt små marginaler, det är ibland saker man inte kan påverka. Hade inte Johan Elmander gått sönder så, men det sker saker. Sedan vill jag inte skylla på marginaler.

Hur har du tagit uppståndelsen?

- Jag slutade läsa efter Ukraina-matchen, bättre att lägga energi på annat. Jag kan respektera och förstå kritiken. Vi har olika jobb ch olika uppgifter och olika uppfattningar. Från min sida och från de flesta spelarna har det varit en ömsesidig respekt frånsett en tidning.

- Nej, nämen, det var dumt och det var olyckligt att byxorna åkte ner, men det var dålig respekt. Allt som händer och sker påverkar.

Publicerad 2012-06-20 kl 10:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons