Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén har kontaktat Albornoz - vill undvika att stjärnan väljer Chile

Foto: Scanpix

I februari dömdes Miiko Albornoz för sexuellt utnyttjande av barn.

Nu har Erik Hamrén tagit kontakt med MFF-backen för att få honom att välja Sveriges landslag, enligt uppgift till fotbollskanalen.se.

- Vad vi pratade om vill jag inte säga, säger förbundskaptenen.

Nyligen valde HIF-backen Loret Sadiku att spela för Albanien istället för Sverige trots att Erik Hamrén var i kontakt med honom.

Efter det har Miiko Albornoz i en intervju med City Malmö öppnat för Chile:

- Får jag inte chansen i Sverige kanske jag måste öppna ögonen och söka mig vidare. Chile har koll på mig. Jag vet att mina agenter haft kontakt med förbundet där, sa han till tidningen.

Fotbollskanalen.se kan avslöja att Erik Hamrén varit i kontakt med MFF-backen Miiko Albornoz. Enligt uppgifter till fotbollskanalen handlade samtalet om att försöka få honom att välja Sverige framför Chile.

Förbundskaptenen bekräftar kontakten men vill inte ge några detaljer om vad samtalet rörde:

- Jag har pratat med Albornoz och jag tror på honom som spelare. Men exakt vad som sades stannar mellan oss, säger Hamrén.

Ända sedan förra hösten har det spekulerats i om Miiko Albornoz skulle ha blivit uttagen till Sveriges vinterturné om han inte blivit anhållen misstänkt för sexuellt utnyttjande av barn. Något som slutade med att MFF-backen i februari dömdes till villkorlig dom för att ha haft samlag med en flicka som var 14,5 år gammal.

Malmö FF stängde efter domen av Miiko Albornoz från spel i Malmö fram till 22 april och därefter har han spelat som vanligt i den nu guldjagande klubben. Sett i perspektivet att Adam Johansson är reserv bakom Mikael Lustig har många velat se Albornoz i landslaget.

Från förbundets håll finns inget som hindrar att Miiko Albornoz spelar för Blågult:

- Det finns inget stopp för Miiko Albornoz i ett svenskt landslag. Det är en fråga för Erik (Hamrén) om han är tillräckligt bra, sa Karl-Erik Nilsson, ordförande i fotbollsförbundet, till FotbollDirekt.se i mitten av september.

För ett halvår sedan tackade Alexander Gerndt nej till att göra comeback i landslaget efter sin dom för misshandel. Han dömdes i december 2011 och var stoppad från landslagspel under fyra månader men blev först uttagen i augusti 2012 men drog sig ur och uppgav att han var skadad.

Uppståndelsen då var rätt stor och både förbundets styrelse och Erik Hamrén fick kritik. Först i mars 2013 blev Gerndt uttagen igen, men även då drog han sig tillbaka efter att det blivit turbulens.

- På grund av den negativa uppmärksamheten kring min person klarar jag just nu inte av att delta, sa Gerndt till förbundets hemsida.

Publicerad 2013-10-08 kl 23:35
Annons
Annons
Annons