POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Hamrén inför VM-lottning: "Givetvis finns det lag som man föredrar"

På lördag lottas nästa års VM-kval. I dag avslöjade Fifa vilka som kan bli Sveriges motståndare.
- Givetvis finns det lag som man föredrar, säger Erik Hamrén till TT.

EM-kvalet är i full gång, men redan på lördag lottas kvalet inför VM i Brasilien. Sverige ligger kvar på 19:e plats på Fifas nya världsranking och det betyder att blågult är i den andra seedningsgruppen tillsammans med bland annat Frankrike, Ryssland och Danmark.

När TT når förbundskapten Erik Hamrén är han redan på plats i Brasilien där lottningen äger rum.

- Vad blev det, vilken plats är vi på?, är Hamréns första reaktion.

- 19:e plats, alltså. Det var väntat att det inte var några ändringar eftersom det inte har spelats några matcher i Europa sedan den senaste rankingen. De ändringar som har gjorts kan jag tänka mig är bland de sydamerikanska lagen efter Copa America.

Norge förstaseedat

Eftersom de sydamerikanska lagen rör om i rankingen, så förflyttas flera av de europeiska lagen automatiskt. Men Hamrén har rätt i att inget av lagen skiftar plats i seedningsnivåerna.

Sverige kommer att få möta ett av lagen från den första seedningsgruppen. Det sällskapet består av Spanien, Holland, Tyskland, England, Portugal, Italien, Kroatien, Norge och Grekland.

- Jag är ganska tråkig när det gäller att uttala mig om vilka lag som jag helst vill möta. Jag kan inte påverka lottningen, men givetvis finns det lag som man föredrar, säger Erik Hamrén.

TT: Norge är i första seedningsgruppen, skulle det bli en härlig grannfajt?

- Haha, du får inte det svaret av mig.

"Spännande grupp"

Den tredje seedningsgruppen består också av en del starka lag. Schweiz, Tjeckien, Belgien och Bosnien är förmodligen lag som Hamrén vill undvika.

- Den grupp vi får kommer att bli en spännande grupp att vara i. Det är klart att det finns något av de här lagen som jag helst vill möta, men jag vill som sagt inte kommentera det, säger han.

Efter att ha vunnit Copa America avancerar Uruguay till en femteplats.

Trots att Norge tappar en placering är de fortfarande bäst rankat i Norden som 12:a. Sverige är med sin 19:e-plats tvåa i Norden, Danmark är rankat 21:a.

Andréas Sundberg/TT

Publicerad 2011-07-27 kl 13:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå