Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén inte helt nöjd med Durmaz - mittfältaren svarar på kritiken

Foto: Scanpix

Jimmy Durmaz.

Jimmy Durmaz var Sveriges bästa spelare.

Men Erik Hamrén var inte helt nöjd.

– Bra offensivt, men har en del att lära defensivt, säger han.

– Det får man ta ibland när man jagar seger, svarar Durmaz.

Mot Österrike spelade Jimmy Durmaz på en kant och då gick det inte så bra, mot Ryssland fick han spela som central mittfältare och då gick det bättre. Durmaz var Sveriges bästa spelare, passade fram till kvitteringen och fixade en straff. Men på presskonferensen dagen efter matchen fick han ändå lite kritik av Erik Hamrén.

– Han har gjort det väldigt bra i den här positionen, framför allt offensivt med sin kvalitet. Han vill ju ha mycket boll. Jag tycker kanske att han har kommit bort lite mer på kanten. Mot Österrike var han inte lika delaktig, och det är lite svårare på kanten. Där är du inte lika delaktig i spelet och han vill ha mycket boll och han gör det bra. Han kan också utnyttja sin speed och teknik, säger han.

– Så offensivt gör han det väldigt bra, men sedan har han att lära defensivt i vissa positioner, i omdömen "när göra vad". Men man får köpa det, han är ju mer offensiv spelare så som helhet tycker jag att han har tagit till sig den rollen väldigt bra i de två matcherna han har spelat centralt. Han är aktuell i den positionen framöver men han är även aktuell på kanten.

Jimmy Durmaz köper kritiken om den defensiva biten men menar samtidigt att man kan offra det när laget jagar ett mål.

– Absolut, när man blir väldigt offensiv så släpper man kanske lite på det defensiva ibland, men det får man ta ibland när man jagar mål och seger. Man vill vinna varje match så ibland kanske man släpper lite på det defensiva. Det är bara att ta den kritiken och jobba vidare. Det är min andra match som central mittfältare och ibland hamnar man lite fel i positioner, men det är sådant man får lära sig. Man kan inte göra allt perfekt direkt, säger han.

Vad har du att lära defensivt?

– Presspelet är inte så svårt, det är väl mer positionsspelet. Jag har bara spelat där i två matcher med landslaget. Det är klart att för varje match blir det bättre och bättre.

Var spelar du helst?

– Jag trivs riktigt bra centralt. Kanten är en speciell position. Jag gillar att spela där också men då måste jag ha mycket boll. Då ska det vara boll hela tiden på min kant. Jag gillar mer och mer centralt.

Var tycker du att du får ut mest?

– Just nu känns det som central mittfältare. Man har fått mer erfarenhet och jag får mycket mer boll där. När jag har bollen vill jag alltid hitta lösningar och aldrig slå en lång boll. Jag försöker spela bollen efter marken.

Mot Liechtenstein ser Albin Ekdal ut att vara tillbaka efter sin skada och då ökar konkurrensen på det centrala mittfältet. Durmaz vet inte riktigt vad det betyder för honom.

– Ingen aning. Jag konkurrerar väl lika mycket på båda positionerna.

Hur ser du på din insats mot Ryssland?

– Fick spela centralt och gjorde det bra där. Det kändes skönt. Jag får mycket mer boll som central spelare än som kantspelare. Som kantspelare försvinner man mer ur matchen när man inte får bollen, då får man jobba defensivt. Men nu får man bollar hela tiden som central och jag är en spelare som vill ha bollen hela tiden. Så det kändes bra.

I Olympiakos har jag bara fått spela på en kant, men i Genclerbirligi fick jag spela en del centralt och då gick det väldigt bra. Jag trivs bra där.

Publicerad 2014-10-10 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons