Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén inte orolig över spelarnas matchbrist

MALMÖ. Flera i landslaget har inte spelat tävlingsmatcher sedan i våras.
Det stör inte Hamrén:
- Kan inte fokusera på det vi inte kan påverka, säger han.

Sverige samlas under måndagen inför EM-kvalen mot Ungern på fredag och San Marino påföljande tisdag. Positivt är att alla spelare ska ha klarat sig oskadda i helgens ligaspel.

Värre är att en hel del inte spelat alls: Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Oscar Wendt, Christian Wilhelmsson.

- Det optimala är att vi skulle ha ett antal tävlingsmatcher för alla spelare. Men jag försöker få gänget att fokusera på det vi kan påverka. Det handlar om inställning och attityd. De flesta har spelat matcher även om det inte är tävlingsmatcher. Sedan vet man inte hur matcherna sett ut. Svårt att göra något på träning åt det, vi försöker ha matchlikt och kvalitet där spelarna får ta ansvar för sin form, säger Erik Hamrén.

- Jag förväntar mig att alla ska vara i bra form. Spelarna har ett eget ansvar att känna om de behöver jobba extra. Vi har möjlighet att jobba extra och de är duktiga på att ta det ansvaret. Handlar mycket om attityd och inställning.

Zlatan Ibrahimovic har varit osäker på grund av sin ankelskada, men det ska vara grönt ljus:

- Jag har inte pratat med honom på ett tag men han skulle ha spelat om det hade varit premiär i helgen och det är kul. Jag ska kika på honom och så får vi se om det blir träning i dag eller annat.

Vad är din bild av Ungern?

- Jag har sett dem två matcher och jag tycker de är bättre och offensivt har de spelat riktigt bra men släppt in en del bakåt. Nu tappar de en viktig spelare men de är bättre än de var på Råsunda (för ett år sedan) och det är vi också.

Segern mot Ukraina har gett förbundskaptenen angenäma problem:

- Vi gör en bra insats som helhet och många visade bra inställning och bra form. Vi har konkurrens på varje lagdel och det visade vi mot Ukraina och den känslan har jag haft det och det var skoja att de visade det.

Olof Mellberg är avstängd och Erik Hamrén har ett tydligt alternativ:

- Den närmaste är Granqvist som spelade när Olof var avstängd och spelade mot Ukraina. Jag följer Jonas Olsson noga och kan se matcherna på tv. Gjort det bra i tre matcher, han gör bra insatser i sitt klubblag.

Passar inte Olssons spel i landslaget?

- När jag valde Antonsson och Granqvist mot Moldavien berodde på vad det var för motstånd vi mötte. Vi får titta på vilka egenskaper som passar bäst och även matchbild. För mig är det bra alternativ att göra så.

Publicerad 2011-08-29 kl 19:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons