Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén inte överens med Bento: "De är stora favoriter"

Inför Portugal-Sverige så försöker bägge förbundskaptenerna lägga över favorittrycket på motståndarna.

- Min uppfattning är att de är stora favoriter, säger Erik Hamrén.

På fredag är första matchen av två mellan Portugal och Sverige med en plats i Brasilien i potten. Portugals förbundskapten Paulo Bento anser att det svenska landslaget är favoriter.

Men han får inte medhåll av Erik Hamrén:

- De är bättre rankade än vi och var i semifinal i det senaste EM-slutspelet och min uppfattning är att de är stora favoriter och ska vara det enligt rankningen, säger den svenska förbundskaptenen.

Vad är din bild av Portugal?

- De är inte lika stabila som Tyskland, man kan störa dem men de har kapacitet och när de får till det så är det ett världslag. De är inte lika effektiva som Tyskland för de har skapat många målchanser utan att utnyttja dem.

Fokus inför matchen ligger naturligtvis på Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo, men Hamrén påpekar att det inte räcker att ha koll på storstjärnan:

- All respekt till Ronaldo, det är en fantastisk spelare. Vi måste vara bra på att ta hand om honom men det finns fler bra spelare och man kan inte bara koncentrera sig på honom. Fast vi måste givetvis vara smarta mot honom och försöka vara två mot en så ofta som möjligt.

Erik Hamrén säger att Sverige har en fördel av att börja borta:

- Den första matchen är naturligtvis viktig, men jag tror att det är bra att börja borta. Annars hade det varit bra att börja hemma. Vi börjar borta men man vet aldrig om man får ett dåligt resultat och jag tror alla tycker det är svårare att spela hemma.

Kan du redan nu tänka på att ha två startelvor i de två olika matcherna?

- Jag fokuserar på bortamatchen först, självklart kan man tänka på saker men det kan ske saker som spelar in till match nummer två. Den erfarenheten har jag som klubbtränare. Vi har fokus på första matchen och att göra två bra halvlekar. Ska vi ha en chans måste vi göra fyra bra halvlekar.

Hur skiljer sig ett playoff från ett kval?

- Det blir mer tillfälligheter när det enbart är två matcher än i en lång serie. Du har chansen att reparera i en serie. Ju färre matcher mer tillfälligheter, i en lång serie är det bästa laget som vinner, det är min uppfattning.

Publicerad 2013-11-12 kl 13:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons