Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén: "Jag vill ha 16 lag i allsvenskan"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

En utredning om serieupplägget i Sverige pågår. Nu ger förbundskaptenen Erik Hamrén sin syn på frågan.
- Jag vill ha 16 lag i allsvenskan, säger Hamrén.

Just nu utreds frågan om antal lag i allsvenskan. De alternativ som synas är 16 lag (som det är nu, 18 lag eller 12 lag.

Under onsdagens presskonferens la förbundskaptenen Erik Hamrén "sin röst" på att bevara serien som den är nu.

"Fler unga får chansen"
- Många har synpunkter på hur många lag det borde vara i allsvenskan. Som förbundskapten vill jag ha 16 lag, för då är det fler unga som får chansen i allsvenskan. För landslagsdelen är det väldigt bra, säger Hamrén och fortsätter:

- Sen tycker jag att den största frågan är hur vi ska få en längre säsongen, hur vi ska få plats med alla saker under en säsong. Det är landskamper och det är allsvenskan. Vi måste jobba för framgång och kommer vi till slutspel med landslagen så blir det avbrott i allsvenskan som vi måste kunna hantera och vi måste kunna förbereda oss för det.

Hamrén menar att det kommer fram fler och fler intressanta unga spelare i Sverige. 

- Det är många som har fått stor erfarenhet tidigt i allsvenskan. Dels på grund av det ekonomiska läget i klubbarna, men framför allt tror jag att det beror på att akademierna och utbildningen av de unga börjar ge frukt. Spelarna är utbildade tidigare än förut och kan då prestera tidigare. Spelarna har en helt annan mängd träning och erfarenhet på hög nivå nu. Det är bra utbildare också.

Vad tycker du om att så många lag spelar på konstgräs i allsvenskan?

- Konstgräs är väldigt positivt, för det ger möjlighet till att träna på bra underlag hela året, till skillnad från förr. Sen tävlingsmatcher på seniornivå, elitnivå, skulle jag vilja se på naturgräs, där det finns möjlighet. Det är på naturgräs man spelar ute i Europa och i landslaget. Sen finns det ställen där det av klimatmässiga skäl inte är möjligt. 

Tror på Malmö FF
- Om man ser lite längre fram så blir det kanske en lite annan typ av spelare som kommer fram. Om vi tittar på förr så hade vi väldigt gott om duktiga mittbackar. Min företrädare hade väl ibland tre-fyra mittbackar på plan samtidigt, på olika positioner. Nu har vi haft en period med lite färre mittbackar välja på. Så offensivt är det väldigt positivt, men den defensiva lärdomen och jobbet kring hur man agerar i presspel och så, där kan det bli en liten nackdel. 

Förbundskaptenen tror att Malmö FF kommer att vinna allsvenskan i år.

- Jag spelade ju tre Malmö-spelare från start mot Iran, så det säger väl lite. De har varit väldigt duktiga på att ersätta de spelare som de tappat, så jag tror att Malmö kommer att vinna.

Publicerad 2015-04-01 kl 10:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons