Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén kan övertala Pekalski: "Hoppas att han väljer Sverige"

Polen försöker ”knycka” Ivo Pekalski.
Men Erik Hamrén kan övertala honom att stanna.
- Hoppas att Ivo väljer Sverige, säger han till fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen tidigare rapporterat vill Polen, med tränare Francizsek Smuda i spetsen, knyta till sig MFF:s innermittfältare Ivo Pekalski. Lockbetet: En plats i nästa sommars EM-slutspel på hemmaplan. Vid Malmös returmatch mot Dinamo Zagreb i Champions League finns representanter från polska förbundet på läktaren.

Samtidigt brukar Pekalski spela i Sveriges U21-landslag, och när Håkan Ericsson tog ut sin nästa trupp på tisdagen fanns han återigen med.

Skulle Polen lyckas ”låsa” Pekalski till sitt landslag – genom att använda honom i en tävlingsmatch – kan han aldrig representera någon annan nation efteråt.

- Det är klart att det vore väldigt tråkigt och jag hoppas att han väljer Sverige. Vi tror på Ivo, särskilt på sikt, och det visade jag ju när han blev uttagen till den förra januariturnén, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Den gången tvingades Pekalski att tacka nej på grund av skada, och nu kan det dröja innan han får chansen i Blågults A-trupp. Samtidigt uppges han vara intressant för en övergång till Milan – och många befarar att Sverige snart tappar en lovande talang.

- Samtidigt skulle jag aldrig drömma om att ”lura” honom genom att låta honom spela fem minuter i någon match bara för att hindra honom att spela för ett annat land. Det vore respektlöst. Han måste välja med hjärtat och jag kan som sagt bara hoppas att valet faller på Sverige, säger Hamrén.

Tänker du prata med Pekalski framöver?
- Det är mycket möjligt att jag gör det, men jag har inte gjort det inför den här samlingen.

Publicerad 2011-08-23 kl 17:44
Annons
Annons
Annons