Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén om elvan: "Lär inte bli många förändringar"

Foto: Scanpix

Erik Hamrén

LISSABON. Erik Hamrén har startelvan klar för sig.

Räkna med få skiften.

- Det lär inte bli många förändringar, säger förbundskaptenen.

Ett enormt pressuppbåd mötte Erik Hamrén i Estádio da Luz inre. Den svenska förbundskaptenen var rätt tagen av en närmast fylld sal.

- Det är en speciell match, ser man här kan man tro att vi är i VM redan. Det har jag märkt sedan vi kom till playoff. Visst märks det på spelarna de här dagarna. Fokus och koncentration, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Skadeläge?

- Alla spelarna är redo. Vi har en träning kvar men alla är redo och vi ser fram emot matchen.

Har du startelvan klar - och är det samma du haft hela veckan?

- Jag har en rätt så klar startelva, vi har bara haft en taktisk träning. Vilken det blir får ni se. Vi har spelat en hel del matcher och inte gjort så många förändringar och det lär inte bli många förändringar här.

Förbundskapten Hamrén talade om positiva vibbar:

- Vi har haft tron från början av VM-kvalet att komma till Brasilien. Det är ett land där man andas fotboll och precis som alla lag vill vi dit. Vi försökte bli etta men klarade det inte då Tyskland vann men nu är vi i playoff och ska göra allt för att nå VM. Jag har en bra känsla.

Varför har du en bra känsla?

- Bra fråga. Varför har man känslor? Svårt att förklara. Jag har sagt det sedan vi blev lottade mot Portugal så har känslan varit bra.

På en fråga om att hans landslag är gammalt eller erfaret svarade Hamrén:

- Vi har en blandning i laget, en del spelare som varit med länge men även en del nya. Men det är nytt för oss att spela playoff.

Hur ser du på att fokus hamnar på Zlatan och Cristiano Ronaldo?

- Det är mycket ljus på Zlatan som är en världsstjärna och lagkapten. Tycker inte det är för mycket och han hanterar det bra och han är så van vid det.

- Visst, det är en fajt mellan dem, men vi behöver laget för Zlaran behöver stödet. Om vi är bra som ett lag kan han bli en matchvinnare.

Hur tänker du kring Ronaldo?

- Ronaldo är viktig för dem och är en världsklasspelare men de har också tio spelare till och tittar du på dem är de riktigt bra. Det är omöjligt att koncentrera sig på en spelare, vi spelar mot Portugal, inte mot Ronaldo.

Publicerad 2013-11-14 kl 18:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons