Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Hamrén om MFF:s tränarval: "Glad att han får chansen"

ABU DHABI. Erik Hamrén hyllar nya MFF-tränaren Allan Kuhn, men vill inte gå in på vad han sagt till klubben och till sin tidigare assisterande:
- Övertygad att Malmö gjort bra research för att få den tränare man vill ha, säger han.

Under fredagen blev det klart att Allan Kuhn tar över Malmö FF som ny tränare. Dansken har både spelat under Erik Hamrén i Örgryte och sedan inlett sin tränarkarriär på elitnivå som assisterande under Sveriges nuvarande förbundskapten.

Därför var det ingen bomb för Hamrén att Kuhn tog över – och vill inte gå in på vad de pratats om:

- Jag visste att det var snack om det men jag visste inte att det var klart förrän i går. Jag visste att han var med i diskussionen, säger Erik Hamrén.

- Jag hade pratat med honom vid ett tillfälle. Han vet vad Malmö står för och pratade inte mycket om det.

Har du haft kontakt med MFF?
- Många klubbar och tränare hör av sig till mig och vilka det är vill jag inte kommentera. Självklart hör många av sig.

Vilken är din relation med Kuhn?
- Jag hade honom som spelare i Örgryte och det är en superkille som spelare och människa. När jag kom till Ålborg skulle jag ha en assisterande och då slogs jag av att han skulle vara bra, och han var spelande tränare på Bornholm i danska tredjeligan. Då slogs jag för att få honom dit och som visste hur jag ville hur spela och dessutom få en dansk i organisationen. Det fick jag jobba hårt för men det är ett av mina bättre beslut som ledare, för det blev bra. Dels för kunskapen han har om fotboll, dels hur han är som människa, dels att han är dansk och var närmare spelarna. Han var fortfarande en bra spelare och jag kunde använda honom som jag gör med Mackan (Marcus Allbäck) i dag.

- Jag släppte alla fasta situationer till honom och han var grym på fasta. I den avgörande matchen mot Bröndby satte vi tre hörnor som var hans förtjänst. Jag är glad att han får chansen.

Så MFF har gjort ett bra val?
- Man kan aldrig veta hur det går, det har vi sett på de som är betydligt mer rutinerade och det har vi sett i Premier League, Real Madrid och det ena och det andra. Det är ett spännande namn och en fantastisk kille.

Överraskad att MFF går på en tränare som nästan bara varit assisterande?
- Nej, inte överraskad. Övertygad att Malmö gjort bra research för att få den tränare man vill ha.

Publicerad 2016-01-09 kl 11:28

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER