Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén om svenskars syn på Zlatan: ”Får brev från folk som inte vill ha med honom"

Foto: SCANPIX

De flesta är stolta över att Zlatan Ibrahimovic representerar det svenska landslaget. Men vissa är inte lika imponerade.
- Det händer att jag får brev och mejl från människor som inte tycker att han borde vara med, säger Erik Hamrén.  

Det är i en långintervju med franska L’Equipe som Erik Hamrén diskuterar Zlatans symbolvärde för Sverige och människor med invandrarbakgrund.

Förbundskaptenen lyfter fram att de flesta hyllar lagkaptenen men att det finns vissa som inte tycker att han borde representera det svenska landslaget. Exempelvis händer det att människor skriver brev till Hamrén och uttrycker sitt ogillande.  

- Även i dag får jag återkommande brev och mejl av den typen av människor som inte tycker jag ska ta ut honom i landslaget. Den typen av känslor existerar i Sverige. Men sedan finns det många barn som kommer fram till mig och säger att Zlatan representerar så mycket och att han inspirerar andra med invandrarbakgrund. Att se unga svenskar så stolta är en tillfredställelse, säger Hamrén och tillägger:

- En del säger att han är deras hjälte.

Erik Hamrén jämför med en fransk profil som har en liknande bakgrund.

- Det är som med Zidane hos er: när man når den dimensionen får man acceptera att alla har en åsikt om dig.

I självbiografin ”Jag är Zlatan” visar stjärnan upp en annan sida av sig själv. Hamrén menar att man tack vare den har kunnat lära känna Sveriges lagkapten lite bättre.

- Många har sagt till mig att de ändrat uppfattning efter att ha läst hans bok. De kände bara till fotbollsspelaren och förstod inte varför han hade sin attityd. Nu vet alla vägen han tagit, från Rosengård till landslaget. Han är en förebild för alla svenskar: kan han göra det kan jag också göra stora saker. Han är en omätbar inspirationskälla. Och i ett samhälle är drömmar viktiga, särskilt i svåra tider, säger Erik Hamrén. 

Publicerad 2016-06-06 kl 09:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons