Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén öppen för ändringar: "Har flera startelvor"

AMSTERDAM. Mellberg och Bajrami är borta.
Majstorovic fick kliva av träningen.
- Jag har lärt mig som tränare att ha flera startelvor, säger Erik Hamrén.

Efter en träning bakom stängda dörrar under lördagen var förbundskapten Erik Hamrén försiktig när det gällde att spekulera om en svensk startelva.
Inte ens Andreas Granqvist - som han tidigare sagt står först i kö - vill Hamrén lyfta in i elvan:

- Vi får se hur vi gör på tisdagen, Petter (Hansson) har varit duktig, Jonas (Olsson) har varit duktig. Vi har en bra attityd i gruppen, säger förbundskapten Hamrén.

Har du startelvan klar för dig?
- Jag har lärt mig som tränare att ha flera startelvor, det kan hända något på träningen. Men om inte det händer något är det ett par, tre positioner vi funderar på. Vad är bäst för laget i den här matchen? Jag brukar vänta till sista dagen, det brukar inte hända så mycket på matchdagen även om jag varit med om det också.

Efter tre träningspass där Johan Elmander missat två så säger Hamrén att det inte ligger Bolton-anfallaren till last:

- Nej. Jag vet inte om han fått den engelska stilen att inte träna. Nej, men de här spelarna spelar så oerhört mycket matcher. De körde ett rehabpass.

Betyder inte träningarna något?
- När man står och funderar på vem som ska spela, visst är det så. Det har också med bedömningar att göra, med vad man gjort tidigare. Några spelare är fantastiska i träning och inte i match och kanske tvärtom. Självklart tittar vi på träningar och snackar om hur det sett ut.

Efter segrar mot Ungern och San Marino är det en helt annan test på tisdag, och med VM-tvåan på andra sidan är Erik Hamrén försiktig med att förutspå att Sverige ska kunna stå upp:

- Jag tror på dem jag jobbar med, jag tycker att vi har bra kvalitet, men säker kan vi inte vara. Jag är säker på att vi ska göra en bra prestation.
- Presterar vi bra har vi stor möjlighet att vinna, men om vi möter någon som är bättre är det bara att säga grattis. Men vi måste upp i den nivån för att ha en chans.

Vad tycker du om Holland efter Moldavien-matchen?
- Mitt intryck var att som förväntat var laget duktigt på att hålla bollen och borde ha vunnit med mer, man hade chanser att göra fler mål. Laget var säkert bakåt. Jag förväntade mig fler mål men de vann och vann komfortabelt.

Publicerad 2010-10-09 kl 16:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons