Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén satsar på ny vinterturné

Erik Hamrén tror på vad han gör - även efter stjärnsmällen mot Holland.
Inställningen mot Tyskland i november lär bli densamma.
-Uppträder du som en vinnare så blir du en vinnare till slut. Det kan ta tid, men till slut är du där.

Med de orden avslutade förbundskapten Erik Hamrén ett föredrag på Idrottsmuseet i Göteborg på tisdagen.
-Min tro är att om du jobbar kontinuerligt och väldigt målmedvetet med en sak så lyckas du förr eller senare, säger han till TT efteråt.
Med en veckas distans till storförlusten mot Holland i EM-kvalet är Erik Hamréns tro på Sveriges nya, mer offensiva fotboll lika stark som tidigare. En tränare bör inte ändra metoder och system bara för att laget vinner fem raka matcher - eller för att det förlorar en, säger han.

-Grundidén om hur vi ska spela ligger fast, även om vi får stryk en match. Min filosofi som tränare är att oavsett om det går bra eller dåligt så jobbar man på ett sätt.
Samtidigt medger Erik Hamrén att förlusten innebär en ny typ av utmaning för honom. Efter en stor motgång med ett klubblag kan man slicka såren i något dygn och sedan köra på. I ett landslag kan det ta månader innan spelare och ledare ses igen.

Träningsmatchen mot Tyskland på Ullevi den 17 november blir därför ett viktigt test. Dels av landslagets taktik, dels av spelarnas tro på densamma.
-Vi blir ju avslöjade om vi inte gör rätt. Gör man fel mot så bra lag så blir man straffad, säger Erik Hamrén, som dock är säker på att de svenska spelarna fortfarande tror på hans idéer.
-Det oroar jag mig inte för. Vi har spelat sju landskamper i år, vunnit sex och fått stryk i en. Jag är övertygad om att känslan för det vi gör känns bra.
Hur kändes det inför matchen mot Holland?
-När jag sade att jag trodde att vi skulle kunna vinna så trodde jag faktiskt på det. Sedan får man tycka att det är orealistiskt, men det var min känsla, säger Erik Hamrén.

-Nu kom vi inte upp i den nivån som krävs. Och då räcker vi inte till.
Men energin fanns där, fortsätter han. Mer hos de svenska spelarna än de holländska i slutet av matchen.
-Man försöker alltid leta något positivt, säger Erik Hamrén.
Uppträder du som en vinnare så...

TT

Publicerad 2010-10-19 kl 19:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons