Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén siktar på VM-titeln: "Många frågetecken på spelarna"

Foto: Scanpix Montage: fotbollskanalen.se

CHIANG MAI. Om Sverige slår Nordkorea blir Hamrén o Co världsmästare.

Inofficiellt i varje fall.

- Vinner vi kallar vi oss givetvis världsmästare, säger förbundskaptenen.

Efter några år med svagare motstånd på vinterturnéerna så kan det bli svårt på onsdag. Då väntar Nordkorea som var med i VM 2010 och som blev utslaget i det pågående VM-kvalet mot de två bästa landslagen.

- Jag räknar med tuffare motstånd i den här tuneringen, säger Erik Hamrén.

Vad vet du om Nordkorea?

 - Det jag fått av Reine (Almqvist, spionen) då, det han fått fram. Jag räknar med att de är riktigt bra och de har inte många utlandsproffs i sitt landslag och spelar med bästa laget och de är obesegrade de senaste elva matcherna. Jag räknar med riktigt tuff match.

 Sverige kan bli inofficiella världsmästare om man slår Nordkorea. Det inofficiella världsmästerskapet fungerar som klassiska titelmatcher i boxning. Den som besegrar den regerande mästaren i en landskamp blir herre på täppan och behåller sedan titeln fram till sin nästa förlust.

Just nu är Nordkorea världsmästare, efter att ha vunnit med 1-0 mot Japan i november 2011 och Japan i sin tur tog titeln av Argentina som vann den när man slog världsmästarna från Fifa:s VM, för  den "riktiga" VM-finalen i Johannesburg 2010 innebar även ett regimskifte på inofficiell nivå. När Spanien vann knep de båda titlarna..

- Jag har fått koll på det, det är en rätt skojig grej, säger Erik Hamrén. Jag sa det härom kvällen men förklarade inte vad det var så det var många frågetecken på spelarna.

Något ni kan ladda extra med?

- Vinner vi kallar vi oss givetvis världsmästare, men förlorar vi är det bara en löjlig grej.

Publicerad 2013-01-21 kl 09:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons