Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrén ville ge upp efter Ukraina: "Hade några mörka timmar"

Foto: Bildbyrån

Erik Hamrén

KIEV. Erik Hamrén säger att han blir kvar som förbundskapten.

Efter Ukraina vill han skita i det.

- Jag hade några mörka timmar då, säger han.

Efter att Sverige åkt ur EM så klev Erik Hamrén på en presskonferens och inledde med att se framåt:

- Vi behöver inte snacka om hur vi mår, men jag känner mig full av energi. Det är som efter att vi fick stryk i Holland, och jag känner att här har vi saker att ta tag i och att det finns hopp om att göra det, säger förbundskaptenen Erik Hamrén.

- Det finns hopp för svensk fotboll och jag tror att vi kan göra det, men det kommer att ta lite tid och jag hoppas få tid att jobba med det. Jag känner att vi har möjligheten

- Vår ambition var att gå vidare, och jag sa att vi behövde vara på topp, ha tur med skador och marginaler med oss om vi ska han chans när vi möter de här lagen. 

- Frånsett första halvlek mot Ukraina är jag spelmässigt nöjd och vi är spelmässigt på rättväg som jag vill spela fotboll. I de matchavgörande lägena har vi en hel del att jobba på individuellt sätt och som lag.

Under våren sa Erik Hamrén att han ibland funderade på att skita i tränarjobbet när det var tungt - och på en fråga om hur han kände för att skita i det nu svarade han:

 - Eehhh, ja, jag tror...så kände jag nog efter Ukraina, då hade jag några mörka timmar. Då kände jag att jag skiter i det här. När jag träffade spelarna på morgonen och vi hade en bra träning så ändrades det. 

 - Och jag känner inte alls så nu efter den här matchen mot England. I natt har jag känt; yes, vi är på väg, dit jag vi ska.

 Så du fortsätter?

 - Ja, om det är upp till mig så, ja.

 När han fick mer frågor om hans funderande att skita i det så sa Hamrén:

 - Jag svarade ärligt hur jag kände. Så är jag som människa. Jag tror att ni säkert känner så på ert jobb någon gång.

 Har du njutit av EM?

 - Jag vill vinna, vi vill alla vinna. Förbereda sig och vinna, och det har vi inte gjort. Det måste vi leva med resten av livet.

 - Om du tar bort resultatet från i går, även om det inte går, så var det fantastisk atmosfär, fantastiska fans och en fantastisk match. Jag kommer aldrig att glömma den öppna träningen med fansen.  Klart att jag njutit av det som varit bra, men jag vill vinna.

Erik Hamrén talade öppet om att han varit tvungna att fatta många svåra beslut, många fler än han hade trott, men ville inte gå in på detaljer. Inte heller ville han tala om eventuella misstag i laguttagningen mot Ukraina:

 - Nej, men det är också av respekt för spelarna. Skulle jag säga att det var ett misstag så hänger jag ut andra spelare. För mig är det inte misstag. Vi kunde ställt upp med andra spelare och det är möjligt att det blir bättre, men det vet man inte. Om man spelat med mer defensiv och mer rutinerad så hade varit mycket kritik om det inte blivit resultat.

 - Jag tar ansvar för det här. Vill ni hänga någon så häng mig.

Publicerad 2012-06-16 kl 11:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons