Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamréns blandade känslor: "Utvisningen tar bort en del glädje"

Foto: Scanpix

CHISINAU. Seger mot Moldavien men Andreas Granqvist utvisad och avstängd i nästa kvalmatch. Erik Hamrén var inte bara nöjd:
- Det tar bort glädjen, den är i mina ögon helt fel, säger han om det gula kortet på mittbacken.

Sverige vann med 2-0 borta mot Moldavien och är med i kampen om att nå EM i Frankrike, men Erik Hamrén var irriterad över en domarmiss som han upplevde det.
Ett gult kort till Andreas Granqvist som hade ett gult sedan tidigare - och nu är avstängd i juni.

- Väldigt glad över segern och tycker vi gör det bra. Det tar bort glädjen, den är i mina ögon helt fel. Hur han kan få den till avsiktlig armbåge? Speciellt när han missar Zlatans armbåge, säger Erik Hamrén som studerat reprisbilderna.

- Han går upp och lägger armen över axeln, ser inte att det är någon armbåge.

Hur ser du på Zlatans insats med två mål?

- Alla mål är vackra, såg inte första live då jag gick bakom Isakssons mål och tittade upp och såg bollen på väg in i mål. Han gör några fantastiska och märkliga mål, det syns på tv-bilderna att han siktar med huvudet, säger Erik Hamrén.

- Vi skulle avgjort tidigare, vi gör det bra förutom direkt efter 1-0. Då stressar vi för mycket och gör misstag. Annars genomför vi matchen som vi tänkt och kommer runt på kanterna och det vi ville göra gjorde vi riktigt, riktigt bra.

- Vill berömma hela laget men extra till en spelare som gör debut, tycker att Erik Johansson gör det riktigt bra.


Inläggen fastnade
En sak som Hamrén inte var nöjd med var inläggen som allt som oftast fastnade, men han ansåg inte att det var fel att spela Pierre Bengtsson på fel kant,

- Jag hade velat ha en högerfot där men jag tycker att Pierre har gjort det är väldigt bra där. Vi hade bestämt att Seb skulle komma fram och ta hand om inläggen, men de hade kunnat vara bättre från bägge kanterna och fastnade ofta på väg in.

Vad var dramatiken kring Martin Olsson?

- Han fick problem med bröstryggen, fick stora problem att andas och han har haft det tidigare. Vi tog beslut en minut innan vi gick ut och han fick ta beslutet. Han gör en heroisk insats och hade jobbigt hela matchen och hade ont.

Funderade du inte på att inte ta risken med att låta honom spela?

- Nej, jag litar på mina spelare. De måste kunna avgöra om de kan spela. Jag litar på att de tar rätt beslut för sig själva och framför allt för laget.

Publicerad 2015-03-27 kl 23:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons