Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
33v

Hamréns bokplaner ser ut att grusas: "Kanske litade på fel personer"

Foto: Bildbyrån.

Tanken var att Erik Hamrén skulle ge ut en självbiografi.
Men projektet ser nu ut att hamna i papperskorgen.
- Det blev inte som jag hade tänkt mig, säger Hamrén till Fotbollskanalen.

I slutet av november 2016 meddelade Erik Hamrén att han skulle ge ut en självbiografi. Initialt var det Pintxo förlag som skulle ge ut boken.

- Jag ser fram emot att berätta min historia, att med egna ord få redogöra för hur jag tänkt och arbetat, sa Hamrén i ett pressmeddelande.

Därefter lade stiftelsen Natur och Kultur ner förlaget och i stället var tanken att Polaris skulle ge ut boken.

Men så blir det inte. Fotbollskanalen har varit i kontakt med Polaris som i ett mejl bekräftar att man inte kommer att ge ut Hamréns självbiografi. Och huvudpersonen själv tror inte att det kommer att bli något av projektet alls.

- Nej, det är min uppfattning just nu i alla fall. Det var saker som inte gjordes som det skulle göras och då blev det på det sättet. Så för min del är det nedlagt, säger han till Fotbollskanalen.

- Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig… det blev inte som jag hade tänkt mig.

Erik Hamrén var förbundskapten för det svenska landslaget under sju års tid innan han efter EM 2016 lämnade sin post. Men några berättelser från tiden blir det alltså förmodligen inte, vilket är en besvikelse för Hamrén.

- Det är tråkigt, med tanke på all tid man la ner på det hela. Men å andra sidan var det inte min idé att skriva en bok, jag blev övertalad att göra det. Men med tanke på all tid man la ner så känns det trist att det blev på det sättet. Jag kanske litade på fel personer, om man uttrycker sig så.

Hamrén berättar att han inte vet hur långt arbetet med materialet kommit.

- Ingen aning om jag ska vara ärlig. Jag gjorde ett antal timmar intervjuer med författaren, sedan har jag inte kunskapen hur man får till det till en bok och så vidare, men sedan har det inte hänt så mycket.

Erik Hamrén är just nu fotbollschef för den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns, som tidigare i maj säkrade ligatiteln.

Publicerad 2018-06-01 kl 18:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons