Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamréns förslag att ge Zlatan och Mellberg ledigt: "De tyckte det lät bra"

Zlatan Ibrahimovic och Olof Mellberg vilar mot Ukraina.
För att leverera senare - när EM-kvalet avgörs.
- En bra idé tyckte de, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Vid tisdagens presskonferens på Råsunda, i Solna utanför Stockholm, meddelade förbundskaptenen sin trupp till träningsmötet med Ukraina 10 augusti. Särskilt två namn lös med sin frånvaro: Milanstjärnan och landslagskaptenen Zlatan Ibrahimovic samt backgeneralen Olof Mellberg.

- Rent individuellt är det bättre för dem att stå över de här landskamperna, säger Erik Hamrén till fotbollskanalen.se.

Tränaren ser hellre att duon prickar toppformen senare under hösten – när EM-kvalet ska avgöras. Då kan det vara förnuftigt att matcha bägge två sparsamt så att skaderisken minskas, anser Hamrén.

- Självklart hade det varit bättre för landslaget att ha dem med – i en enskild match. Båda är i mina ögon spelare som är helt givna i startelvan just nu. Men kikar man på sikt får vi ut mer av dem i september, oktober om de står över just denna landskamp, säger Hamrén.

Han fortsätter:
- Laget är naturligtvis alltid viktigast, men jag vill hävda att individen också är otroligt betydelsefull. Då får man ta hänsyn och kika på vad som är bäst för den enskilde i möjligaste mån.

Enligt Erik Hamrén var det varken Ibrahimovic eller Mellberg som begärde eller krävde att få ledigt mot Ukraina.

- Jag var den som tog kontakt, så det var mitt förslag på det sättet. De hade heller inga invändningar, utan tyckte tvärtom att det var bra idé, säger Hamrén.

Liknande samtal fördes även med andra spelare – som dock i samråd med den blågula ledningen enades om att trots allt vara med mot Ukraina. Bra, anser Hamrén, som är mån om att så många som möjligt i en tilltänkt svensk EM-trupp får chans att bekanta sig med värdnationen inför nästa sommars slutspel.

- Om vi nu når dit, vilket vi ju siktar på. Ska man leta positivt något annat positivt med att Olof och Zlatan inte är med, då är det ju också att andra får chansen. Man ska inte underskatta vad det kan medföra att komma till Ukraina inför 2012, säger Hamrén.

Publicerad 2011-08-02 kl 19:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons