Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamréns Uefa-irritation: "Har gjort det svårare för oss coacher"

Foto: Scanpix

Erik Hamrén.

Inför EM-kvalet ändrade Uefa upplägg.
Nu har Erik Hamrén färre dagar på sig att förbereda.
- Det blir väldigt tufft, säger han.

Nyheten inför kvalspelet till EM 2016 var att Uefa samlade matcherna i ett paket och sprider ut dem över sex dagar för att maximera tv-intäkterna då färre matcher krockar.
Något som gör det svårare för förbundskaptenerna.
- Uefa ändrar förutsättningarna för oss coacher genom att ta bort dagar men man ändrar inte på våra möjligheter att coacha och de reglerna är dåliga, säger Erik Hamrén.

- När vi senast mötte Estland hade jag velat att vi skulle kunna byta en hel elva, men det får man inte.

Tidigare har man spelat match på fredagar och tisdagar alternativt lördagar och onsdagar, men redan på torsdag väntar Ryssland och sedan Liechtenstein på söndag.
Något som gör att Hamrén får ont om tid:
- Vi har många spelare som spelade i går och det blir rehab för de flesta i dag. Det blir sju, åtta som kan träna för fullt och först på onsdag blir alla klara för träning och då är det dagen före match. Vi får ta det vi kan på träningen och sedan får vi ta det mycket teoretiskt, säger förbundskaptenen.
 
- Jag pratade med sex spelare med Skype inför matchen och jag kommer att tala med spelare här och även med lagdelar.

- Det blir väldigt tufft, men sedan finns speldagar när man spelar lördag-tisdag och då får man fler dagar på sig men det här är extremt.

Ryssland Fabio Capello har en trupp som bara har en spelare från utlandet, resten spelar i den inhemska ligan.
- Det är en tuff och spännande utmaning och Ryssland är favoriter. Utmaningen är större än tidigare då det är första gången med en dag mindre och bara två dagars vila mellan matcherna.

- Man kan tycka att det är lika för alla, men så är det inte eftersom Ryssland ställt in sin liga i helgen och hunnit med ett antal träningar.

Din bild av Ryssland?
- Det är ett Ryssland som är svårt att slå, disciplinerat och starkt taktiskt lag som har spets i form av omställningar och i inläggsspelet. Måste ha tålamod och disciplin när du möter dem och det blir inte de här champagne-matcherna när man möter dem.

Publicerad 2014-10-06 kl 19:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons