Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamréns VM-kvaltrupp mot Österrike och Färöarna - talanger tackade nej till "bruttogrupp"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Branimir Hrgota har gjort succe i Bundesliga och var uttagen till att träna med A-landslaget till de kommande VM-kvalmatcherna. Men han tackade nej. Anledning. Han är sliten.

- Det handlar om min hälsa. Jag har inte fått vila på länge, säger Hrgota till fotbollskanalen.se.

Efter Branimir Hrgotas succé i Borussia Mönchengladbach var det många som ville se honom få chansen i A-landslaget. Så var också tanken när Erik Hamrén presenterade sin trupp till matcherna mot Makedonien, Österrike och Färöarna. Hamrén ville ha med Hrgota under den första samlingen. Inte i truppen - men väl som sparring på träningarna.

Men Hrgota tvingas tacka nej även till träningarna med landslaget; han känner sig sliten både mentalt och fysiskt. Han tackar därmed även nej till spel med U21-landslaget.

- Han har inte haft något ledigt på två år och kände sig sliten så efter en diskussion så kom vi överens om att han får stå över, sade U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericsson på presskonferensen.

Hrgota som spelat väldigt bra på sistone i Borussia Mönchengladbach kan även välja att spela både för Bosnien och Hercegovina samt Kroatien. Spelar han för Sverige på A-landslagsnivå blir han dock bunden till svenska landslaget oavsett om det bara är en träningsmatch.

- Det handlar om min hälsa. Jag har inte fått vila på länge, säger Hrgota dock själv till fotbollskanalen.se.

Hrgota var inte den ende som tackade nej till att träna med landslaget. Det gjorde även Assyriska-exporten Mikael Ishak. I hans fall handlar det om spel med St Gallen, som han är utlånad till från Köln. 

Med i "träningsgruppen" var dock AZ-försvararen Mattias Johansson.

- Mattias har jag inte jobbat med tidigare, men det ska bli väldigt trevligt, sade Erik Hamrén när han presenterade truppen.

Bland de som är med och tränar återfinns även Martin Olsson. Blackburnspelaren kommer inte till spel på grund av en knäskada men kommer alltså att vara med under samlingen.
-Vi testade honom i går. Han är inte spelklar efter sin knäskada som hållit honom borta. Men han är med på samlingen för att få behandling och träning. Men han är med främst med tanke på hösten, sade Hamrén.

Hamrén passade även på att hälsa grattis till Pär Mårts till guldet i ishockey-VM innan han presenterade den riktiga truppen till de kommande VM-kvalmatcherna mot Österrike och Färöarna:
-Två oerhört avgörande matcher inför VM-kvalet i höst om vi ska ta oss till VM eller inte, sade han.
-Andra resultat än två segrar ger sämre utgångsläge inför hösten.

Värt att notera med Hamréns trupp är också att Erkan Zengin får nytt förtroende efter sin insatser för Eskisehirspor samt att Rasmus Bengtsson tar plats i truppen istället för skadade Mikael Antonsson. 

-Tycker det är en spelare som är duktig i en mot en-situationer och en spelare som kan öppna upp låsta lägen. Han gjorde det bra sist mot Slovakien, sade Hamrén om Zengin.

Sverige möter Makedonien i Malmö den 3 juni, Österrike i Wien den 7 juni samt Färöarna i Solna den 11 juni.

Publicerad 2013-05-22 kl 14:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons