Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Hamrin: "Zlatan var en börda för Sverige"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Från italienskt håll är det mycket fokus på att Zlatan inte längre är med i svenska landslaget.
Landslagsikonen Kurre Hamrin tycker att det gör laget bättre.
- Det faktum att han inte är där har tillåtit alla andra att växa och ta mer ansvar, säger Hamrin till tidningen Il Mattino enligt football-italia.net.

Zlatan Ibrahimovic är fortsatt stor i Italien efter sin år i Juventus, Inter och Milan. Inför Italiens VM-playoff mot Sverige har det därför varit stor fokus på att stjärnan tackat för sig i landslaget.

Tidningen Il Mattino har intervjuat en annan svenska Serie A-ikon, Kurre Hamrin - med 15 säsonger i bland annat Milan och Fiorentina. 82-åringen tror inte att det är negativt för Sverige att Zlatan slutat.

- Jag tror att det nästan är bättre att Sverige spelar utan Ibrahimovic, för han var en börda på planen. Hela laget arbetade bara för att få honom i en position att skapa något och han lyckades inte alltid. Självklart, när han var 100 procent och det gav utdelning så var det bra. Men när han hade skadeproblem var han nästan alltid en vikt på deras axlar, säger Hamrin till Il Mattino enligt football-italia.net.

Janne Anderssons landslag menar Hamrin fungerar på ett annat sätt.

- Laget är annorlunda utan Ibrahimovic. De kanske inte kan räkna med hans ögonblick av magi, men det är elva spelare som kämpar hårt. Ibra är någon som spelar bara för sig själv och ser till att resten av laget också gör det, säger Hamrin.

- Han är den bästa spelaren i Sverige över de 20 senaste åren men, det faktum att han inte är där har tillåtit alla andra att växa och ta mer ansvar. Du kan inte spela dåligt och vinna utan Ibrahimovic.

Publicerad 2017-11-09 kl 22:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons