POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Han ska lösa Blåvitts mittbackskris: "Är redo"

Inlånad som back-up.
I mittbackskrisens IFK Göteborg har Mauricio Albornoz dock blivit en startspelare.
– Jag ska gå in och göra ett bra jobb för föreningen, säger han.

Ingen Thomas Rogne. Ingen Hjörtur Hermannsson, Tom Petterson, Benjamin Zalo eller Hjalmar Jonsson heller. IFK Göteborg brottas med stora mittbacksproblem inför söndagens möte med Örebro.

Tur då att klubben lånade in Mauricio Albornoz från Åtvidaberg i slutet av mars. Efter att ha gjort två korta inhopp under säsongsinledningen lär han kliva in i startelvan nu.

– Jag är redo. Jag känner mig stark och bra. Jag kan inte skylla på att jag är ur form eller något annat, säger 28-åringen som spelade 90 minuter i U21-mötet med Elfsborg i början av veckan. Hans första hela match sedan i februari.

– Det var viktigt att spela den matchen. Skönt att jag fick 90 minuter.

För bara några veckor sedan laddade du för en säsong i superettan. Nu ser du ut att starta i allsvenskan för IFK Göteborg. Det har gått fort!

– Verkligen. Det är mycket som har hänt, men det har rullat på smidigt och bra. Nu ska jag bara gå in och göra ett bra jobb för föreningen och för laget. Det ska bli kul. Jag är spelsugen.

Tränaren Jörgen Lennartsson:

– Han såg jättebra ut mot Elfsborg och jag är väldigt trygg med honom. Han är erfaren. Har varit med i både med- och motgångar.

Vid sin sida mot Örebro kommer Mauricio Albornoz ha lagkapten Mattias Bjärsmyr. En trygghet såklart, även om de två inte har spelat en enda minut tillsammans.

– Vi har bara tränat ihop, men det känns stabilt och bra. Han är en duktig spelare, precis som alla andra. De har snackat in mig bra. Hjälpt mig, säger Albornoz.

Publicerad 2016-04-24 kl 07:46
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå