Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Här är biljettsuccén för EM-kvalet: "Zlatans förtjänst"

Över 23 000 personer tycker det är en bra idé att gå till Råsunda en tisdag i mars för att sitta och frysa mot Moldavien. Anledningen?
- Zlatan, säger Christian Wilhelmsson.

Det finns onekligen ett intresse för det svenska fotbollslandslaget i EM-kvalet, inte ens väder och mediokert motstånd kan hålla folk borta på tisdag. Och matchen behöver så klart inte sluta just 1—0.

Förbundskapten Erik Hamrén:

- Det kanske är så att folk som vill se oss i ett slutspel även vill se oss i kvalspelet, och hjälpa till att lyfta fram oss dit, säger han.

- Jag hoppas vi får stöttning, det är så mycket värt att känna att man har publiken med sig och det ger energi och lägger lite press på motståndarna och domaren. Vi behöver hjälp med det.

Vill slippa burop

Ett nollgradigt Råsunda med lite karaktäristisk vind längs med den västra läktaren skrämmer inte heller målvakten Andreas Isaksson.

Han vill dock slippa buandet som brukar dyka upp från publiken om landslaget har svårt att komma igenom motståndarnas troligen kompakta försvar.

- Hoppas folk förstår att det aldrig är lätt att spela de här matcherna, Moldavien är inte så svaga som man kanske tror. De förlorade knappt mot Holland och spelade jämnt med Ungern så det är ingen självklar seger det här. Men matchen gäller mycket, det är svårt att "ta tillbaka" poäng man förlorar på hemmaplan. Och det är alltid kul med mycket publik, säger Isaksson.

"Antagligen Zlatan"

Christian Wilhelmsson — till vardags i betydligt varmare Saudiarabien — tror att det är den långe killen från Milano som lockar folk.

- Det var länge sedan det var en kvalmatch, och det är spännande att se en kvalmatch och ett bra sätt att få i gång fotbollssäsongen, men mest är det antagligen Zlatan folk vill se, gissar "Chippen".

Hade du gått och tittat om du varit ledig och i stan?
- Ja. Om vi hade mött Holland, säger han med ett leende.

TT

Publicerad 2011-03-26 kl 13:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons