POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Här är fotbollskanalens betyg: Alldeles för många underkända

AMSTERDAM. Sverige hade sin tyngsta kväll på väldigt många år när Holland förnedrade Hamréns mannar. Bara Isaksson var egentligen godkänd.

Inga spelare

Inga spelare

Andreas Isaksson
Planens mest ensamma spelare? Hade inte en suck på något av de snabba kontringsmålen, även om han såg riktigt liten ut när Huntelaar och Afellay fick dundra och placera in boll på boll. Fick mota några långskott och hade väl den bästa kvällen av alla svenskar ändå.

Ola Toivonen
UT 79. Hade ett par av Sveriges fåtaliga chanser. Borde gjort ett mål i första halvlek vilket hamnar på minuskontot – men han skaffade sig å andra sidan läget, vilket hamnar på pluskontot.

Mikael Lustig
Försökte i alla fall vara modig, men det gick inte alla gånger. Ytterbacken från Rosenborg tog en hel del smarta löpningar offensivt, men fick rusa hemåt direkt när Afellay satte fart. Var väldigt passiv vid inlägget till Huntelaars 3-0-mål.

Daniel Majstorovic
Samarbetet med Granqvist gick inte alls och mittbackarna låg fel vid flera av baklängesmålen. De båda visste inte vem som skulle hålla reda på Huntelaar samtidigt som van der Vaart, Sneijder och Afellay opererade i djupled. Mittbacken var blek utan assistansen från Olof Mellberg.

Oscar Wendt
in 46. Fick en halvlek och försökte skapa möjligheter med löpningar på vänsterkanten. Lämnade dock blottor bakåt och kunde inte samarbete med Majstorovic vid Huntelaars 3-0-mål. Hann sedan inte tillbaka vid Afellays andra balja.

Anders Svensson
Offensivt – osynlig. Defensivt – osynlig. Mittbackarna kan inte lastas för alla målen. Även om de flesta baklängesmålen kom snabba kontringar var de defensiva mittfältarnas understöd till baklinjen obefintligt matchen igenom. Mittfältet sprang sönder av holländarna även om Svensson visade härlig vilja och gåpåaranda.

Sebastian Larsson
Fastnade på kanten och fanns inte med varken upp eller ned. Fick till ett någorlunda samarbete med Lustig i första halvlek. Betyget räddas av den fina högerfoten som levererade fina krossar vid de fasta situationerna.

Zlatan Ibrahimovic
Nej, det ville sig inte i återkomsten till gamla hemmaplanen Amsterdam Arena. Såg emellanåt att vara lite ur balans och skapade mycket lite. Många hade hoppats, och trott, på mycket mer.

Kim Källström
Fick chansen när Wernbloom inte levererade, men hade ingen kul andra halvlek. Låg för långt ner i banan och hade svårt att leverera några passningar.

Pontus Wernbloom
Utbytt och osynlig. Var fanns viljan och var fanns understödet till backlinjen? Spelade ens Wernbloom?

Behrang Safari
UT 46. Utbytt, utskämd och uppsnurrad. Ytterbacken ersattes av Wendt i paus och hade en jobbig första halvlek. Det enda trösten för Safari var att Kuyt byttes ut skadad, annars hade Holland nog kunnat göra ytterligare några mål. Basel-försvararen krönte insatsen genom att assistera Holland till 2-0-målet genom ett märkligt inkast.

Andreas Granqvist
Nykomlingen ”Granen” blev förnedrad direkt. Sneijder lurade Groningen-backen omgående och drog från offside-position med Granqvist upp i planen innan han tunnlade honom en läcker klack. På förhand snackades det som hur långsam Andreas Granqvist var och Mellbergs ersättare hängde inte med i något av de snabba baklängesmålen. Var stod han när Huntelaar nickade in 3-0? Fick ett tröstmål, men vad hjälpte det?

Johan Elmander
Anfallaren som fått fart på målskyttet i Bolton plockades lätt bort av van der Wiel och grabbarna. Även om han, som resten av svenskarna försökte framåt, hände inte mycket på kanten. Saknaden av Bajrami var stor. Riktigt stor.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Marcus Berg (IN 79),

Publicerad 2010-10-13 kl 01:10
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå