Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Här är Gerhardssons januaritrupp: "Har en klar bild över spelarna"

Foto: Bildbyrån.

Peter Gerhardsson har presenterat sin januaritrupp.
En blandning mellan rutinerat och nytt.
- Vi har en klar bild över spelarna så det fanns ingen anledning att vänta, säger Gerhardsson i en kommentar på SvFF:s hemsida.

Ingen Hedvig Lindahl, Ingen Marija Banusic och ingen Nilla Fischer. Men väl nya bekantskaper som Loreta Kullashi (debutant), Amanda Edgren (en landskamp) och Nathalie Björn (två landskamper). När Peter Gerhardsson tog ut sin januaritrupp på tisdagen så var det en blandning mellan rutinerade och nya namn.

Matchen mot Sydafrika spelas först den 21 januari, men redan på tisdagen valde alltså Gerhardsson att presentera truppen.

- Vi vill att alla spelare ska få chansen till rätt förberedelser. Spelarna i svenska lag har semester och även spelarna som spelar utomlands har en del juluppehåll. Vi har en klar bild över spelarna så det fanns ingen anledning att vänta. Nu får spelarna möjlighet att förbereda sig, säger Gerhardsson i en kommentar på förbundets hemsida.

För motståndet står alltså Sydafrika.

- Sverige har mött Sydafrika vid ett par tillfällen och denna match är en del i att vi vill möta länder med lite olika kulturer, som spelar på olika sätt. Under min tid som förbundskapten blir det första matchen mot ett lag från Afrika. Det ska bli intressant.

Förstemålvakten Hedvig Lindahl står över matchen för att få chansen att vila hemma i London och fullt ut fokusera på kommande Champions League-spel med Chelsea, rapporterar TT. Mittbacken Nilla Fischer finns inte med i truppen, på grund av familjeskäl, medan anfallaren Marija Banusic nyligen drabbades av en lunginflammation och Fridolina Rolfö jobbar för att återhämta sig från en skada. Julia Spetsmark ska, enligt TT, acklimatisera sig till en ny klubbmiljö (hon skrev nyligen på för Manchester City).

Matchen visas på TV12 och på cmore.se.

FAKTA

Sveriges trupp till mötet med Sydafrika

Målvakter:

Hilda Carlén
Emma Holmgren
Zecira Musovic

Backar:

Jonna Andersson
Emma Berglund
Nathalie Björn
Mia Carlsson
Magdalena Eriksson
Hanna Glas
Amanda Ilestedt
Linda Sembrandt

Mittfältare/Anfallare:

Kosovare Asllani
Stina Blackstenius
Amanda Edgren
Hanna Folkesson
Lina Hurtig
Sofia Jakobsson
Loreta Kullashi
Mimmi Larsson
Julia Roddar
Elin Rubensson
Olivia Schough
Caroline Seger

Publicerad 2017-12-12 kl 14:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons