POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Här är landslagsmännen som flyttar - kolla in hela listan

Många av landslagets spelare kommer inte tillbaka till sina klubbar efter EM-kvalmatcherna. Kolla in hela listan på var landslagsspelarna hamnar.

EM-kval. Men många av landslagssvenskarna även stort fokus på annat just nu. Det är dags att flytta - och kamma in stålar. Det kommande transferfönstret öppnar upp möjligheter för många i den svenska truppen. Johan Elmander har redan gjort klart med ny klubb. Så även Behrang Safari, som visserligen tackat nej till de kommande landskamperna. Och mer blir det. Sebastian Larsson, Mikael Antonsson och Oscar Wendt är på väg att skriva de mest lönsamma kontrakten de någonsin skrivit. Kim Källström, Alexander Gerndt, Andreas Isaksson, Andreas Granqvist och Mikael Lustig är andra som är på väg att flytta. Kolla in hela listan.

Andreas Isaksson, 29 år, PSV Eindhoven

Ett år kvar på kontraktet i PSV men den holländska klubben har ännu inte inlett nya förhandlingar. PSV vill nämligen ha tillbaka Heurelho Gomes från just Tottenham.
Isaksson ryktas i sin tur ha ögonen på sig från bland annat Galatasaray och just Tottenham.

Johan Wiland, 30 år, FC Köpenhamn

Har varit briljant i FCK och den danska klubben har inget behov av att sälja svensken, och det krävs ett väldigt högt bud för att det ska bli verklighet. Just målvakter har svårt att få till flyttar, så han blir kvar.

Mikael Lustig, 24 år, Rosenborg

Sitter på ett utgående kontrakt i Rosenborg. Har kopplats ihop med en radda klubbar och sitter i en grymt bra förhandlingssits. Han har nobbat Leece och kopplats ihop med både Milan och Stuttgart. Sven-Göran Erikssons Leicester kanske är mer troligt alternativ.

Andreas Granqvist, 26 år, Groningen

Har en klausul som säger att han gå från Groningen för en bestämd summa och har meddelat att han inte tänker förlänga det kontrakt som går ut i nästa sommar. Precis som många andra av sina landslagskollegor så kopplas han ihop med Galatasaray. Kan bli en flytt till större holländsk klubb eller Tyskland.

Jonas Olsson, 28 år, West Bromwich

Skrev nytt kontrakt med WBA hösten 2009 och oavsett hur det slutar i vår lär inte klubben släppa en spelare som är bunden till klubben till 2013 om inte någon lägger upp ”löjliga pengar”, vilket inte är troligt.

Oscar Wendt, 25 år, FC Köpenhamn

Många klubbar har studerat 25-åringen vars kontrakt med FCK går ut i sommar - och nu är Borussia Mönchengladbach närmast att ta in Wendt som Bosman. Sporting i Portugal var heta tidigare i våras och runt tio andra klubbar uppges vara intresserade. FCK har redan plockat in landslagskollega Pierre Bengtsson som ersättare.

Mikael Antonsson, 30 år, FC Köpenhamn

Antonsson tvingades hoppa av landskamperna på grund av skada. Efter fyra år i FC Köpenhamn letar ”Anton” ny klubb som Bosman och med tanke på att han imponerat under de sista åren kommer han kunna ta ett kliv upp. Allsvenska lag är intresserade men troligare är en flytt till exempelvis Köln som visat intresse.

Olof Mellberg, 33 år, Olympiakos
Ligamästaren Olympiakos är berett att släppa sin mittback på fri transfer - då han sitter på en tung lårslön på runt 15 miljoner kronor. Säger själv att han blir kvar men det kan bli flytt till amerikanska ligan. och visst. Även Galatasaray sägs hålla ögonen på Mellberg,

Daniel Majstorovic, 34 år, Celtic
Har ett år kvar på det kontrakt han skrev med Celtic ifjol. Klubben blev "bara" tvåa i ligan efter ärkerivalen Rangers och "Maestro" blir kvar och jagar revansch.

Pierre Bengtsson, 23 år, FC Köpenhamn
Är just värvad till Skandinaviens superklubb för att ersätta Oscar Wendt. Roland Nilsson lär vara intresserad av att plocka med Ricardinho från Malmö FF men Bengtsson lär bli kvar.

Behrang Safari, 26 år, Anderlecht
Tackade nej till kvalmatcherna på grund av personliga skäl. Åkte i måndags till Bryssel och signerade ett treårskontrakt med Anderlecht. Lämnar Basel.

Kim Källström, 28 år, Lyon

Efter fem säsonger i Lyon - och sju och en halv i Frankrike så är Källström på väg att följa sin gamle lagkamrat Johan Elmander till Galatasaray. Nuvarande kontrakt med Lyon sträcker sig. Ännu har man inte diskuterat en förlängning och sett till att han är sjunde bäst betald i franska ligan och att klubben går sämre så kan det bli flytt i sommar. Troligen med ett vasst kontrakt.

Pontus Wernbloom, 24 år, AZ

Flyttade till Holland och AZ efter U21-EM sommaren 2009. Har i sommar två år kvar på kontraktet och har under tiden i den holländska klubben etablerat sig i landslaget och även gjort det bra i klubblaget. Perfekt läge att sälja om det kommer in rätt bud, men sett till att AZ betalade 30 miljoner är det tveksamt om pengarna finns.

Sebastian Larsson, 25 år, Birmingham

Nu blir det flytt. Kontraktet med Birmingham har gått ut och klubben åkte dessutom ur Premier League. Ett guldläge för Larsson som ska bestämma sig under juni. Kommer när han skriver på för sin nya PL-klubb att bli en av de bäst betalda svenskarna. Talas om 30 miljoner kronor om året. Blackburn, Newcastle, Sunderland eller Everton är alla möjliga klubbadresser.

Christian Wilhelmsson, 31 år, Al Hilal

Flyttade till Saudiarabien 2008 och har kontarkt till nästa år. Hans ekonomiska bekymmer är över, men har nämnt att han är tveksam till en fortsättning. AL-Hilal vill dock förlänga och förhanlingar pågår. har, enligt egen utsago, inget annat som är på gång. Kan Mjällby chockvärva?

Emir Bajrami, 23 år, Twente

Har haft en del skadeproblem under sin debutsäsong men har tre år kvar med Twente och får sitta nöjd där minst en säsong till.

Martin Olsson, 23 år, Blackburn

Förlängde med Blackburn förra sommaren och är bunden till klubben till 2015. Har spelat regelbundet och kan fylla både rollen som vänsterback och vänsterytter och blir kvar då Blackburn säkrat nytt kontrakt.

Anders Svensson, 35 år, Elfsborg

Snart 35-årige Svensson har kontrakt med Elfsborg fram till 2013. Hans sista kontrakt?

Johan Elmander, 30 år, Galatasaray

Har redan gjort sitt klipp. Treårskontrakt med Galatasaray som ger honom runt 20 miljoner netto per år. Nu återstår det att se om det är ett klipp för ett Galatasaray på dekis.

Zlatan Ibrahimovic, 29 år, Milan

Har varit på lån under säsongen och sa så sent som på presskonferensen på tisdagen att han blir kvar i Milan. Tanken är att han ska köpas loss från Barcelona i sommar för runt 250 miljoner kronor - i ett kontrakt som går till 2014. Även om han kopplas ihop med Manchester City är det tveksamt om han vill lämna Milano sett till den status han har.

Alexander Gerndt, 24 år, Helsingborg

Efter en komethöst i Helsingborg så har våren varit något tyngre men ett styrkebesked att han ändå är med i EM-kvaltruppen. Allt talar för att han flyttar till Holland eller Tyskland i sommar. Hannover, Mainz, Ajax och Groningen har nämnts. Så även franska Montpellier. Har 2,5 år kvar på kontraktet.

Ola Toivonen, 24 år, PSV
Under vintern var det nära att Liverpool värvade in Toivonen för runt 100 miljoner kronor från PSV som behöver pengar. Efter att Hodgson lämnat så har det varit tystare på den fronten. Men Toivonen har ögonen på sig.

Tobias Hysén, 29 år, IFK Göteborg
Har öst in mål i allsvenskan trots att Göteborg går knackigt. Många har koll, det ryktas bland annat om Cesena, Anderlecht, Fulham och Bröndby. Har ett kontrakt som gäller till och med 2013.

Publicerad 2011-05-31 kl 18:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå